Pagina's

maandag 18 april 2016

Voedingssuplementen goedkoop uit de VS

Een paar jaar geleden schreef ik al eens over het bestellen van voedingssuplementen bij Iherbs in de VS en dat dit goedkoper was dan om ze in Nederland te kopen. Inmiddels worden inklaringskosten standaard verrekend (in plaats van standaard vergeten) sinds postNL dit afhandelt.

Toch is het voor mij nog steeds goedkoper om voedingssuplementen in de VS te bestellen, míts ik onder de 22 euro blijf met de bestelling (exclusief verzend- en verzekeringskosten) - of gelijk wat groter inkoop. Onder de 22 euro hoef je namelijk geen inklaringskosten, btw en douanekosten te betalen en bij een groter bedrag (tot 150 euro) zijn deze bedragen in verhouding lager.

Voedingssuplementen

Voedingssuplementen van bijvoorbeeld Solgar kosten minder dan de helft van wat het in Nederland kost en de vervoerskosten (3,54 euro) zijn lager dan de pakketkosten hier. Ik moet er alleen op letten dat ik niet ook allemaal andere leuke dingen aanschaf bij Iherbs (want nogal veel fijne natuurlijke verzorgingsproducten).

En toch blijft het voor mij moeilijk om te bevatten: dat een pakketje uit de VS, goedkoper is dan iets wat ik hier bestel. 

Mocht je ook iets willen bestellen: kijk hier eerst even goed wat het je kost als je over het grensbedrag van 22 euro heen gaat. 

Mocht je mijn linkje van Iherbs gebruiken, dan krijg je 5 euro korting bij het bestellen - net als ik. 

Wat zijn jouw ervaringen met bestellingen uit het buitenland? 

4 opmerkingen:

 1. Ik bestel wel eens wat uit China. Ook daar blijf ik onder de 22-24 euro, niets aan de hand dan. Het zijn vaak kleine dingen als een geheugenkaart, accu voor het fototoestel, beschermhoesje telefoon. Ik heb er goede ervaringen mee, soms duurt het wel lang voordat je de goederen hebt maar tot nu toe is alles keurig geleverd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook bij bestellingen uit de VS moet je geduld hebben (als je kiest voor lage verzendkosten). Tot nu toe komt alles aan (boeken en vitamines)

   Verwijderen
 2. Interessant. En bizar. Ik gebruik wel eens wat van Solgar. En hoe betaal je dat dan. Creditcard?

  N.

  BeantwoordenVerwijderen