Pagina's

zaterdag 2 april 2016

Moestuintjes van AH

Vorig jaar hebben we niet veel gedaan met de mini moestuin, maar dit jaar is de C1000 een Albert Heijn geworden en doen we daardoor automatisch mee met de moestuintjes actie. Dit betekent dat we een bakje met een kokostablet, zaadjes en een naamlabeltje krijgen voor elke 15 euro die we uitgeven bij Appie. Of zo zou het moeten werken. Wij laten de boel bezorgen en steeds ging er wat mis met het aantal moestuintjes - in ons nadeel.

Na enig peinzen of ik nou een zeikerd was om iets wat we ook maar gratis kregen, stuurde ik toch maar een mailtje.

Om bij de laatste bezorging van boodschappen een flink aantal moestuintje extra te krijgen met een excuus.

Zoon ging helemaal uit zijn dak toen hij de moestuintjes zag.
Ik vond het lief.

Vandaag gaan we de plantjes zaaien.

Wat vind jij van de moestuintjes van AH ?
Doe je mee?

12 opmerkingen:

 1. Ja, wij doen er ook aan mee, maar vooral omdat ik er nog veel van vorig jaar had ;) de ah is hier op loopafstand en vaak heb ik net te weinig boodschappen... Maar vorig jaar kregen we dus van verschillende mensen een hele tas vol, dus we hebben genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk zo'n voorraadje Doen de zaadjes het nog?

   Verwijderen
  2. het viel mij op dat je maar 1 plantje moet laten groeien en de rest afknippen b.v. venkel. Je kan ze natuurlijk ook allemaal verspenen en in een grotere pot zetten of na een poosje buiten uitplanten. Ik heb een grote volkstuin en ik ga dat zeker proberen. Lidy

   Verwijderen
  3. Dat afknippen vond ik inderdaad ook onzin. Wij verspenen ze gewoon. Bij de sla kwamen er 8 plantjes op en ik heb nog 3 bakjes :-) Zo ook met de andere bakjes. Ik ben er blij mee: raakt onze mini-moestuin wel gevuld.

   Verwijderen
 2. Ja, wij doen ook mee. Dochter (bijna 14) vindt er niets aan. Ik kreeg van mijn schoonmoeder heel veel. En heb nog 12 potjes met plantjes die ik nu dringend moet verpotten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha dochter, bijna zestien, heeft zich tweede paasdag uitermate vermaakt met de moestuintjes. En ik vind het ook heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier staan een aantal potjes in de houder die er bij kon kopen met dank aan oma. Dochter geeft ze trouw elke dag water. Twee gaan we er vanmiddag of morgen in een grotere pot zetten. Denk nog wel binnen want het is nog erg koud.
  Vraag me ook af hoe de watermeloen verder gaat..
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. watermeloenen, komkommers en augurken groeien normaal in een kas. Ze krijgen enorme lange uitlopers. Probeer het in een grote pot en geef hem genoeg ruimte. Houd ze voorlopig binnen en pas na ijsheiligen (half mei) maar buiten. Lidy

   Verwijderen
  2. Dank je wel Lidy voor de tips. We gaan het proberen.
   Nic.

   Verwijderen
  3. Ook ik ben blij met je tips. De augurk- en watermeloenplantjes komen al goed op, dus het is fijn om te weten hoe we hier straks verder mee kunnen.

   Voorlopig raakt de vensterbank goed gevuld, hoewel een aantal plantjes overdag al buiten aan het afharden zijn (sla en bietjes)

   Verwijderen
 5. Ik vind het een heel slimme actie van die grootgrutter die op kleintjes schijnt te letten... Toch, als je er niet je boodschappen doet, dan kun je beter elders een zakje zaad kopen... Dat is per saldo echt goedkoper. Maar gekregen is gratis hè en het levert de grootgrutter veel buzz, oftewel bijna gratis (positieve) reclame op... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad een hele slimme actie. Ik vind het daarbij de leukste spaaractie die er is.

   Verwijderen