Pagina's

donderdag 28 april 2016

Hoe sportief ben jij?

Als fanatiek sporthater (met dank aan Nicole van Huisvlijt voor de term :-)) heb ik me jaren afzijdig gehouden van sport. Oké ik wandel, ren achter zoon aan (of met hem mee), spit soms wat in de tuin en mijn huishoudelijk werk lijkt in de verte ook wel wat op een work-out. Maar echt sporten is het niet.

Kijk... dít is sportief

Eigenlijk ben ik nooit een echte sporter geweest. Ik haatte gym (want een gymleraar die hoogtevrees onzin vond, een slechte oog-handcoördinatie en gewoon niet zo sportief) en de volleybal waar ik ooit op ging was ook al niet zo'n succes (echt... wat is de lol om je armen blauw te meppen aan een bal?).

Dansen vond / vind ik wel heel tof, fietsvakanties waren leuk (mits tot dagafstanden van een kilometertje of 30-40-50 en met veel pauzes) en ook de vechtsport die ik een jaar lang beoefende was wel oké - hoewel ik buiten de les echt geen rondjes ging rennen of zo. Zwemmen in een zwembad vind ik eerlijk gezegd maar oncomfortabel met dat koude water en die kleine, winderige kleedhokjes. De rest van de sporten is naar mijn mening saai (fitnes... blègh!), te vervelend (rennen) of gewoon niets voor mij (alles met een balletje...)

Oftewel... wat voor sport moest ik in vredesnaam kiezen, rekening houdend met andere eisen zoals: dichtbij (= op het platteland), 's avonds, betaalbaar, korte abonnementen en niet te fanatiek.

Kun je raden wat ik vanaf nu wekelijks fanatiek (ahum...) ga beoefenen?Yoga!
En naar blijkt is het niet eens een echte luilakkensport ook. Ik heb er zowaar spierpijn van.

Hoe sportief ben jij? 

18 opmerkingen:

 1. Het is alsof ik mijn eigen verhaal lees ;-) Ik was zo blij dat ik na de middelbare school de verplichte gymles voorgoed achter me kon laten, verschrikkelijk vond ik het. Ik deed toen wel aan klassiek ballet en dat is ook intensief hoor. Daarna nog wel een een poging Steps gedaan in zo'n muffe sportschool en een paar keer geprobeerd hardlopen op te bouwen. Dat laatste vond ik overigens wel leuk (lekker buiten) maar mijn knie niet. En nu doe ik Pilates, ook een soort Yoga maar dan net weer anders. En dat is fijn joh, en zeker ook niet voor watjes.
  Komt het toch nog goed met ons, op sportief gebied ;-)
  Groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Och ja... steps... ook nog gedaan. Best leuk ook nog, maar niet 's avonds.

   En inderdaad: zijn we toch nog sportief!

   Verwijderen
 2. Haha, veel plezier! Ik heb ook een tijdje yoga gedaan, maar dat vond ik echt verschrikkelijk. Power yoga ook, dat lag me meer. Nu doe ik vooral core training en probeer ik thuis/buiten wat dingen als hardlopen en skeeleren te doen. Het geeft me altijd een goed gevoel, maar vooral als het gedaan is, ik denk niet dat ik ooit zo'n enorme fanatiekeling zou gaan worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Knap hoor als je al die dingen doet. Wat is core training trouwens?

   Verwijderen
 3. Aan het trainen voor Alpe D/Huzes, dus ik fiets ongeveer 150-200 km per week als het kan. Probeer ook 1 keer per week naar werk te fietsen, ongeveer 40 km enkele reis is dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha, toen ik het laatste deel van dit stukje las dacht ik: yoga! Dat is het is. En jawel :-) Goede keuze!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik doe thuis wat spieroefeningen en zorg dat ik dat steeds iets zwaarder maak. Maar dat is voor onderhoud, mijn lichaam is niet sterk. Daarnaast wandel ik veel met de hond en beweeg dan toch ook 2 maal daags een half uur. Niet heel intensief, maar voor mij net haalbaar en al heel gelukkig dat ik dit heb bereikt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In de praktijk blijkt dat ik niet uit eigen motivatie op een matje ga liggen om buikspieroefeningen etc... te doen. En ik moet sporten want anders mag ik naar de fysio wegens vastgelopen spieren... Wekelijks een uurtje op een matje liggen afzien met lotgenoten is beter en goedkoper dan met klachten lopen... Sporten moet helaas voor mij anders roest ik vast... Daarnaast doe ik ritjes in het dorp te voet of op de fiets, niet met de auto...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOL! Lotgenoten hebben is soms best fijn inderdaad.

   Verwijderen
 7. Een leuk raadsel! Ik begrijp uit de comments dat het yoga is geworden. Veel plezier gewenst. Ik heb yoga ook wel eens geprobeerd, maar vond het te saaaaai voor woorden.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha en zo ligt dat voor iedereen anders. Grappig nietwaar?

   Verwijderen
 8. Ik fiets heel veel dingen, die anderen met de auto doen. Boodschappen, naar het werk. Al met al zomaar 200 km per week. Vinnik dan genoeg. Op t werk kom ik via de fietsenstalling altijd in de fitness, dus soms hang ik dan 5 minuten in een apparaat (bijv nu ik aan het verbouwen ben wat extra rugtraining). Maar sportief, mwah. Ik doe het niet fanatiek, ik doe het lekker rustig. Al mis ik het zeker wel als ik niet fiets.
  Maar al met al sport je dus eigenlijk altijd wel iets. Da's toch prima dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. In januari en maart schreef ik 3 blogs over sporten.
  Ik sport graag. 4-5x per week zit ik op mijn paard en 2x per week ga ik bootcampen. Lekker actief zijn, buiten in de natuur, een momentje voor mezelf, heerlijk!
  Toen ik zwanger was van de oudste heb ik yoga gedaan, om wat meer te werken aan de ontspanning, inspannen deed ik me al genoeg (want ook toen sportte ik gewoon door). Ik vond het heerlijk! Als ik meer tijd zou hebben (of maken) zou ik graag thuis ook yoga gaan doen.

  Er zijn wel twee dingen die mij opvallen.
  Ik lees vooral blogs van consuminderaars en blogs van mama's. En er zijn er maar weinig die regelmatig sporten. Of ze bloggen er niet over, dat kan natuurlijk ook ;-)
  Daarnaast valt het mij op, dat er hier op het platteland veel minder gesport wordt dan in de stad. Als ik het tenminste vergelijk met mijn vrienden in de stad en de vrienden die we hier hebben gemaakt.

  Iemand die daar wat zinnigs over kan zeggen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Knap dat dat lukt! Hier zou het een onmogelijkheid zijn om dat te organiseren naast werk, een man die er regelmatig 's avonds niet is en de zorg voor zoon.

   Verder vind ik sporten hier op het platteland vaak duurder (fitness kost hier zo 35-40 euro per maand als je eens per week wilt gaan - en dan zitten daar ook nog eens geen leuke opties als sauna of zwembad bij) en er is minder keuze. Veel opties zijn 20 km verderop (enkele reis) en om dan een half uur in de auto te zitten om te gaan sporten... neuh...

   Verder heb ik als moeder echt weinig tijd. En sporten is dan simpelweg niet mijn voorkeurskeuze (en dat zullen meer moeders wel hebben ;-))

   Verwijderen