Pagina's

zaterdag 23 april 2016

Geldput

Wij hebben een geldput geloof ik... Het geld zakt gewoon voor onze voeten de grond in met bedragen waar je niet vrolijk van wordt.

Er waren twee leuke uitgaves: die voor het huren van een vakantiehuisje (jeey!) en die voor de vertaling van ons adoptiedossier. Samen waren ze goed voor zo'n 3.000 euro. Kasjing.... (en nee zo duur was dat huisje nou ook weer niet...).

Verder was er de apk, een ingestorte grasmaaier, verjaardagen, nog wat notaris- en accountantskosten (ook rondom het adoptiedossier) en nog een berg dingen die ik even vergeten ben. Even honderd euro hier en een paar honderd euro daar, daar en daar (niet voor de verjaardagen hoor)

Zoiets dus... 

Die dingen gaan allemaal nog. Het grootste bedrag is een debiteur (oftewel schuldenaar) waar nog een groot bedrag bij openstaat en waar we waarschijnlijk niks meer van gaan zien. Heel naar is dat als iemand willens en wetens werk laat verrichten om dat dan niet te betalen. Nou ja... we denken er maar niet teveel over na, duimen dat die persoon het in zijn karma thuis krijgt en halen de broekriem maar weer eens goed aan.

Wat ik trouwens wel heel goed vind van ons is dat de man en ik een goed team zijn in dit soort dingen. Ik haal de broekriem van het gezin nog maar eens aan en de man zet zijn frustratie over die debiteur aan de kant en kijkt praktisch of en hoe er op de één of andere manier toch nog geld te (ver)halen valt.

Verder is het dan fijn als je wat gespaard hebt. Hoewel die spaarrekening nu wel een hééééééééééél einde gedaald is.


Gelukkig viel de btw aangifte mee....


Iemand nog een geldboom over toevallig? 

8 opmerkingen:

 1. Vooral dat geld van die debiteur waar je naar kunt fluiten is zo erg, vooral als dit bewust gedaan is. Helaas kan ik je niet aan een geldboom helpen. Succes met het aantrekken van de broeksriem

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is flink slikken! In sommige periodes lijkt er geen houden aan.
  Hier vliegt het geld er momenteel ook uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pff een opdrachtgever die zijn rekening niet betaalt.... daar zou ik een deurwaarder voor inhuren....!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas ligt het wat ingewikkelder dan dat. En een berg geld uitgeven om dan vervolgens niets te kunnen verhalen schiet ook niet op.

   Verwijderen
 4. Frustrerend als je geld waar je recht op hebt en voor gewerkt hebt niet krijgt.... Onze zoon veranderde vorig jaar van werkgever sterk tegen de zin van zijn vorige werkgever. Vorige werkgever heeft hem nog steeds de laatst gewerkte maand en de vakantiepremie nog niet uitbetaald. Het gaat toch wel om een bedrag van minstens 3000 euro. Zoonlief heeft een verzekering lopen die geschillen waarborgt en heeft er een advocaat opgezet en het is al tweemaal voor de rechtbank gekomen. Oude werkgever heeft zogezegd geen gegevens meer over de werkuren van onze zoon en 'kan' niet uitbetalen. Rechter heeft vonnis uitgesproken : werkgever kreeg enkele weken tijd om over te gaan tot betaling maar heeft het niet gedaan. Advocaat is in hoger beroep gegaan, opnieuw uitspraak maar na 12 weken nog steeds geen uitbetaling. Oude werkgever rekent er wellicht op dat onze zoon 'het' zal opgeven maar aangezien de advocaat die zoonlief vertegenwoordigt niet moet betalen (verzekering), zal hij het zeker niet zo laten. Bij de tweede zitting was de advocaat van de tegenpartij zelfs niet eens aanwezig..... Ben benieuwd of onze zoon
  zijn loon en vakantiepremie ooit zal ontvangen.....liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij zijn ondertussen ook aan het kijken naar een verzekering voor dergelijke zaken.
   Hopelijk krijg je zoon zijn loon en vakantiepremie nog!

   Verwijderen
 5. Oh zo naadje, nog geld tegoed hebben en het niet krijgen. Vooral als je aangeeft dat het iets ingewikkelder is dan bv. een incassobureau inhuren. Helaas ken ik het uit eigen ervaring (lang geleden gelukkig).

  BTW aangifte moet ik nog doen voor het afgelopen kwartaal.

  En een geldboom. Nou, waarschijnlijk wel, ik heb erover geschreven op mijn blog. Het moet je liggen, maar het levert al wel geld op. Kijk maar even en mocht je vragen hebben, stel ze gerust.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mmm ik las over recyclix, dat de kans groot is dat het niet klopt. De uitkeringen worden gedaan van de inleg van nieuwe deelnemers. Zul je net zien dat ik instap op het moment vlak voordat de boel klapt ;-)
   No thanks.

   Verwijderen