Pagina's

dinsdag 5 april 2016

Een rijk gevoel

Gisteren was het nogal een dure dag met een apk die in de vierhonderd euro liep. Veel geld voor mij, maar er is voor gespaard dus er is geen probleem.

Vervolgens vertelde iemand zorgelijk dat zij een dure week had. Navraag leerde mij dat er een NS kortingsabonnement betaald werd (van tegen de 30 euro) en een telefoonabonnement van nog geen tientje.


Ik herinnerde mij de 35 gulden per week voor alles. Van dubben tussen stinkend kattenvoer of een pakje roomboter (of iets beter kattenvoer en geen roomboter). Van rekenen in de supermarkt en dingen terugleggen omdat het bedrag te hoog werd. Van een kapot fietszadel wat niet vervangen kon worden.... Enzovoorts.


En daar ben ik dan jaren later. Met een auto, eigen huis en weet ik het allemaal wel niet. Zonder zorgen om de kleine dagelijkse uitgaven.


Soms kun je vierhonderd euro uitgeven en je daarmee rijk voelen.

8 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk dat je die moeilijke financiële periode goed achter je hebt kunnen laten!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk gevoel is dat.Tevreden...ik gun het meer mensen. Zeker om geen zorgen te hebben over basics als eten en zorg.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het is fijn om die APK gewoon te kunnen betalen, net zoals al die kleinere uitgaven. Dat wens ik iedereen toe.

   Verwijderen
 3. Wat een fijn gevoel is dat! Goed dat je het nu zo goed voor elkaar hebt, petje af!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker is dat! Financiële zekerheid geeft zoveel rust!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Financiële zekerheid is inderdaad erg fijn. Het is ook fijn, dat ik van die financieel mindere periode heb geleerd hoe ik zuinig met mijn geld om kan gaan (en dat het belangrijk is om financiële zekerheden in te bouwen).

   Verwijderen