Pagina's

dinsdag 19 april 2016

De tandenfee

Zoon zijn bovenste voortand zat al een hele poos los. Een groot iets in het leven van een jongetje van vijf. Vooral, omdat op de één of andere manier de tandenfee opeens een intrede heeft gedaan in ons huis.

Zoon wist me precies te vertellen hoe het allemaal werkt: 
Als de tand eruit komt, dan leg je hem onder je kussen en dan legt de tandenfee daar een muntje voor in de plaats. 

Tja... wie ben ik om een kinderfantasie de grond in te boren.... Een tandenfee dus. Ik stel me zo voor dat ze klein is, met vleugeltjes. En ik had al een halve euromunt klaarliggen voor als die tand er eindelijk uit ging.

Helaas viel die tand er na weken wiebelen er midden in een speeltuin uit. We hebben samen nog gezocht, maar tussen de houtsnippers en de madeliefjes was er geen spoor te bekennen van die tand. Zoon was niet zozeer verdrietig om zijn tand, maar wel om het misgelopen bezoekje van de tandenfee. En dus schreven we een briefje waarin we de situatie uitlegden, met een mooie tekening erbij. 

Ik knutselde 's avonds een piepklein envelopje en een heel klein kaartje in elkaar en stopte daar een muntje bij.

Zoon was er de volgende ochtend helemaal verguld mee. 
Het gapende gat en het kaartje werden de volgende dag aan het hele schoolplein getoond.


Heeft jouw gezin een traditie rondom het tanden wisselen?
12 opmerkingen:

 1. Bij mijn zoon moet een keer een kiesje getrokken worden wegens rare stand. De tandarts vroeg hem toen of de tandenfee ook kwam en op het blije ja va mijn zoon zei hij: mooi, want voor een getrokken exemplaar krijg je 5 euro! En bedankt tandarts :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig hanteert onze tandenfee niet zulke tarieven, haha.

  Toen de eerste tand van onze zoon los zat, keek hij ook uit naar het bezoek van de tandenfee. Helaas verloor hij zijn tand tijdens zijn slaap. Waarschijnlijk heeft hij hem gewoon ingeslikt. Wat een verdriet toen hij het ´s morgens merkte. Ik heb nog dagen in zijn bed en kamer moeten zoeken. Gelukkig is de tandenfee alsnog langs geweest.

  N.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat lief!

  Nee, hier eigenlijk niet zo zeer, al krijgen ze er ook wel een muntje voor. Ook niet zo'n grote hoor, misschien hooguit de helft. Hier is het voor de jongste momenteel wachten tot de eerste wiebeltand er (eindelijk!) uit gaat komen ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. (niet de helft van die € 5,00 trouwens) ;o)

   Verwijderen
  2. Nee, 5 euro is alleen voor een getrokken kies ;-)

   Verwijderen
 4. Ik kan me van vroeger niet herinneren dat ik ooit geld voor een tand gekregen heb... Wel weet ik nog dat ik een hele tijd een aantal van die vieze uitgevallen tanden in een tandendoosje bewaarde. Uiteindelijk zijn die vast in de vuilnisbak beland, want dat doosje heb ik al jaren niet meer gezien.
  Mijn oudste zoon is bijna vijf, dus het zal niet zo lang meer duren voor hij gaat wisselen. Mocht hij zelf beginnen over de tandenfee, dan weet ik wel zeker dat die lieve fee ook bij ons in huis gaat komen. Of misschien ben ik wel zo gek dat ik hem er zelf over vertel...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hihi herkenbaar.. hier ook opeens de tandenfee.. wel lastig, want ik wil de tanden bewaren in een tandendoosje en dochter wil haar centjes... ;) dus de tandenfee laat de tanden gewoon netjes liggen ;) hoe dat dan kan.. tja de tandenfee weet dat gewoon.... :p

  BeantwoordenVerwijderen