Pagina's

donderdag 21 april 2016

De meivakantie

Vandaag nog één dagje school / werken en dan is het meivakantie. Mensen wat een zaligheid! Ik heb er een enorme zin in. Zoon is twee weken vrij en ik neem één weekje verlof. Ik kijk de werkdagen nu al van de kalender af :-)

Ik keek toch nog maar eens rond naar de mogelijkheden om een huisje te huren voor in de meivakantie. Wat een prijzen zeg! Het lijkt wel alsof het elk jaar duurder wordt. Vanaf 500 euro is zo'n beetje de richtlijn voor een doorsnee huisje.

Het helpt natuurlijk ook niet dat wij vrij laat zijn met boeken. Op de één of andere manier kan ik nooit ver vooruit plannen. Ik weet maanden van tevoren simpelweg niet of ik op vakantie wil, waar we dan heen zouden willen, vanaf welke dag precies en of broerlief (da's net zo'n soort planner als ik) dan met zijn gezin in ons huis wil / kan.

Misschien toch nog maar eens nadenken over een wandel- of fietsvakantie deze zomer. Want uiteindelijk vind ik een beetje rondzwerven zonder strakke planning het allerleukste. Gewoon een dagje later vertrekken als het zo uitkomt en een dag (of dagen) langer blijven als het leuk is.

Zoonlief was gelijk om toen ik het erover had. Nou de man nog. Voor de meivakantie vond ik kamperen nog wat te koud. Zeker met de regen en hagel (!) die ze afgeven voor komend weekeinde.


Wat zijn jouw plannen voor de meivakantie?

7 opmerkingen:

 1. Ik heb niet echt te maken met schoolvakanties, dus heb ook niet echt plannen voor de meivakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De zoon heeft een week vakantie maar ik moet gewoon werken. Hij gaat mss te logeren bij oma zoals elke vakantie. En verder gewoon net als een andere week.
  Geniet ervan.

  Groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is nu nog zo'n heerlijk weer dat ik me bijna niet kan voorstellen dat het voorbij gaat. Ik geloof dat ik maar gauw naar buiten ren en in de zon ga zitten nu het nog kan.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb je Hongarije nooit overwogen als vakantiebestemming? De prijzen liggen er gevoelig lager dan in andere Europese vakantielanden terwijl het submediterrane klimaat er voor zorgt dat de zon net zo fijn schijnt als in de 'traditionele' vakantielanden als Frankrijk en Italië. Heel veel NL/B hebben hier een tweede woning die ze soms ook verhuren als ze er zelf niet zijn (zoals wij zelf :) ). En die kosten zeker geen €500,= / week! Ook vluchten naar Boedapest zijn niet duur via bijvoorbeeld Wizzair of je gaat met de bus, een prima budget vervoer oplossing.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat dit voor zoon nog even iets teveel van het goede is. Het huisje vindt hij al behoorlijk spannend. We hebben er wel aan gedacht. Budapest in de lente.... :-)

   Verwijderen
 5. Wij huren ieder jaar via novasol een huisje in Denemarken. Daar hebben ze geen meivakantie, waardoor de prijzen dus wat lager zijn.

  BeantwoordenVerwijderen