Pagina's

vrijdag 18 maart 2016

Wat klopt hier niet?

Vanmorgen zaten de man en ik met zijn tweetjes om zeven uur beneden. Alléén beneden, zonder zoon. We waren (heel lief) afzonderlijk van elkaar opgestaan om de ander uit te laten slapen. De man was er zelfs voor in de logeerkamer gaan liggen.


Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar vóór zoon wakker beneden zitten heeft voor mij altijd iets bizars. Het klopt gewoon niet. 

Ons gewone schema is als volgt: zoon wordt wakker, wacht tot hij de zeven op zijn wekkertje ziet verschijnen (en zingt ondertussen soms nog even een paar liedjes om de tijd te doden), stommelt naar onze kamer en maakt ons wakker. Één van ons strompelt uit bed richting koffiezetapparaat met kind in het kielzog en de dag begint (altijd met meer vaart dan wenselijk). 

En net die ene keer in het half jaar dat hij uitslaapt zijn wij allebei vroeg wakker.  Zonde hoor, van die uitslaaptijd.


Wie is er bij jou thuis het eerste wakker?

7 opmerkingen:

 1. De kinderen die staan altijd tussen 5 en half 6 naast hun bed. Een wekker heb ik ook nog nooit gezet. Verslapen we ons een keer? Dan hebben ze het vast nodig is mijn idee. De keer dat dat zal gebeuren gaat hij ons zeker de vlag uit. Slapen tot 7 uur ow wat lijkt mij dat heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oef... dat is wel heel erg vroeg zeg!
   Tot zeven uur slapen is vanuit dat oogpunt zeker een luxe.

   Verwijderen
 2. Ik ben degene die het eerste op staat en dat vind ik heerlijk. In alle rust mijn dag beginnen. Mijn wekker gaat 6 uur doordeweeks, mij zelf doen, broodtrommels klaar maken, mail checken. En om kwart over zeven maak ik de kinderen wakker. Meestal is de oudste wel wakker, maar die redt zichzelf wel.
  En in het weekend gaat de wekker zeven uur en hoop ik dat de kinderen nog even wat langer slapen zodat ik ook deze dagen in mijn eigen kan beginnen. En meestal lukt dat wel.
  Ik vind het vreselijk om meteen kinderen om mij heen te hebben als ik mijn dag wil starten. Want in tegenstelling tot mij, beginnen ze gelijk te praten. Nogal aanwezig, kon ik vroeger thuis al niet tegen en nu nog steeds niet. Vond het vroeger toen ik nog thuis woonde ook heerlijk om als eerste beneden te komen en gewoon alleen mijn dag te beginnen.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk ben ik ook van het rustig, alleen opstaan. Helaas wordt zoon wakker zodra ik mijn slaapkamerdeur open doe...

   Mijn wekker staat om zeven uur. Zoon komt om 7.15 uur (zijn wekkertje loopt een kwartier achter ;-)). Dat geeft me net een kwartiertje om rustig wakker te worden.

   Verwijderen
 3. Haha! Herkenbaar! Hier is het jongste (5) die altijd voor de wekker het huis op stelten zet ;o)

  BeantwoordenVerwijderen