Pagina's

zondag 27 maart 2016

Vooruit in de tijd

Vannacht ging de klok een uur vooruit. Ik zal mijn halfjaarlijkse gemopper even laten, want hopelijk schakelen we naadloos over op de nieuwe tijdelijke tijd.

Gisterochtend zaten we met het hele gezin om half acht klaar wakker beneden te ontbijten. Wat voor ons gruwelijk vroeg is op een vrije vrijdag. Ik vond het een mooi moment om gewoon ook gelijk maar wat vroeger naar bed te gaan om het ritme zo op natuurlijke wijze voort te zetten. Hopelijk werkt het.

Het plan is om een half uur eerder naar bed te gaan en een half uur eerder op te staan. Hiermee zouden we nog steeds overal op tijd moeten zijn.

Zomertijd

Wat doen jullie om over te schakelen naar de nieuwe tijd? 


7 opmerkingen:

 1. Niets bijzonders doen we. Het is gewoon zo laat als de radiografisch gestuurde klokken aangeven, we denken er verder niet overna en leven naar die tijd.

  De hond gaat daarin eigenlijk net zo makkelijk mee, we komen rond half 8 beneden en dan begint haar dag ook.

  Ik weet wel dat sommige mensen er echt last van hebben zoals mijn ex-schoonmoeder die had een eigen zaak en echt moeite die goed te laten lopen terwijl het een erg nuchtere vrouw was die haar eigen gang ging en beslissingen makkelijk nam, ze was dan echt enige tijd van slag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het lijkt me heerlijk om er geen last van te hebben. Ook ik ben altijd 2-3 weken van slag.

   Verwijderen
 2. Niks, eerlijk gezegd vind ik het altijd maar een beetje geneuzel om dat ene uurtje en zit het vooral tussen de oren. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pas als je iemand kent die er echt last van heeft en waarvan je weet dat dat zeker niet tussen de oren zit zie je de invloed van zo'n simpel uurtje is. Mijn schoonmoeder vond het zelf ook echt vervelend en onzinnig dat ze er last van had.

   Zelf heb ik hoogtevrees en vind dat ook complete onzin, maar als er een beeld voorbijkomt waarbij je plotseling in de diepte kijkt draait mijn maag en krijg ik slappe benen, zit echt niet tussen de oren, ik kan er zelf het hartst om lachen zo'n overdreven reactie maar ik kan er niets aan doen verder, het is echt een lichamelijke reactie.


   Verwijderen
 3. Ik ben er totaal niet mee bezig. Zaterdag avond lagen we om 00.30 in bed oude tijd. Vanmorgen tot 9.20 nieuwe tijd geslapen. Dochter hoorde ik vijf minuutjes van te voren naar beneden gaan. Man en zoon volgde een uurtje later. Fijn dat het weer wat langer licht is, wat mij betreft laten ze het gewoon altijd zomertijd.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan er slecht aan wennen. Wat mij betreft schaffen ze het af. Het is nu 5u geweest en ik slaap nóg niet! Helemaal van de leg :/

  BeantwoordenVerwijderen