Pagina's

zaterdag 5 maart 2016

Uitverkoop: Kinderjassen voor de winter

Met zoon zijn geruisloze overgang van maat 104 naar maat 110 ben ik extra tevreden met de eerder aangelegde kledingvoorraad.

Het scheelt enorm om kleding in delen goedkoop vooruit te kopen. Áls kinderen dan een maatje opschuiven hoef je niet opeens een bergje geld uit te geven - je hoeft met een beetje mazzel niet eens te gaan winkelen! Alles is er al.

Aangezien zoon voor volgend jaar nog geen winterjas heeft was ik alvast maar aan het speuren. Aangezien hij nu net in 110 past (het is allemaal nog net wat te lang) mik ik op 116 voor de volgende winter.


Voor wie ook zoekt: ik kwam de volgende leuke jasjes tegen in de sale: 

Decathlon:
Deze keerbare jas (12 euro)
Deze wat langere, goed warme jas met nepbont (voor 30 euro)


Deze warme jas vond ik ook erg mooi voor zoon (20 euro), maar die is er jammer genoeg alleen nog in maat 140 en maat 152... 

Bever (buitensportzaak, met meestal echt goede, degelijke spullen)

heeft tot en met zondag 6 maart 20 % extra korting op een aantal SALE-artikelen. 
Waardoor deze winterjas van het merk Dare 2b uitkomt op 40 euro.

Of deze stoere jas van Vingino voor 39 euro bij Wehkamp (die dit weekeinde ook 20 % extra korting heeft op de sale artikelen). 

Ik bestelde bij de Decathlon de keerbare jas voor 12 euro en de wat langere jas voor 30 euro. Zo kunnen we even kijken wat het beste staat. Één van de twee jassen wordt daarna waarschijnlijk terug gestuurd (of niet... soms is het erg handig om twee winterjassen te hebben...). Mochten beide jassen niet naar wens zijn, dan ga ik nog even in de uitverkoop bij de Wehkamp snuffelen.

Heb jij kleding op voorraad in een maatje groter?

5 opmerkingen:

 1. Toen onze kinderen klein waren, kochten we hun kledij ook altijd 'op voorhand' in de soldenperiodes. Enkel schoenen kochten we toen we ze nodig hadden omdat ik vind dat je een schoen niet op voorhand kan kopen. Kindervoeten groeien in bepaalde periodes nogal hard en ene schoen moet je, volgens mij, nog altijd kunnen passen om te zien en te voelen of de schoen goed zit.
  Onze oudste heeft 4 kinderen tussen de leeftijd van 9 jaar en 17 maand. De kinderen dragen bijna uitsluitend kledij die ze via weggeefsites gratis krijgt. Elke keer ze ergens gratis kledij aangeboden ziet, haalt ze die af. De kledij die ze niet graag ziet en die ze niet zelf zal gebruiken, geeft ze aan de kringloopwinkel of geeft ze zelf weg via een weggeefsite en de rest houdt ze. Ze haalt zelfs kledij af in te grote maten en die stockeert ze dan op zolder tot de kinderen 'erin' gegroeid zijn. De oudste kinderen zijn jongens, 't jongste is een meisje en voor haar heeft ze al gratis kledij liggen tot de kleine een jaar of 6 is.
  Mij stoort het absoluut niet dat de kinderen gratis kledij dragen want onze dochter combineert de kleertjes zodanig dat alles altijd perfect bij elkaar past. Het enige wat me enorm stoort, is dat de gastjes ook altijd schoenen dragen die ze van links en rechts gratis of tegen een prikje krijgt. Een schoen zet zich door het gebruik naar de voet van de drager en ik heb er ene beetje schrik van dat de kinderen later problemen zullen krijgen aan rug, voeten ten gevolge van het dragen van die tweede (of derde) handsschoenen.
  Het is nochtans niet dat dochterlief en haar man het zich niet kunnen permitteren om nieuwe schoenen voor hun kindjes te kopen....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Knap gepland als je zo kleding kunt regelen. Schoenen koop ik ook liever nieuw. Hoewel ik ook al eens een paar tweedehands kreeg wat (ook aan de binnenzijde) net nieuw was.

   Verwijderen
 2. Nee, ben ik mee gestopt. De kinderen groeien onvoorspelbaar. Soms 2 maten groter of helemaal niet. Of het model past niet goed. Ik koop wat ze in het seizoen nodig zijn bij een 2e hands winkel. Groot voordeel is dat ze het dan eerst kunnen passen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is fijn als je een goede tweedehands winkel in de buurt hebt, die alles heeft. Lukt dat dan in één keer? Hier vinden zowel zoon als ik het een straf om samen te gaan winkelen. Daarom koop ik sowieso alles zonder hem.

   Verwijderen
 3. Ja zeker en veel ook maar heb er hier 4 in de maten 110/ 152 dus alles past wel een keer:)

  BeantwoordenVerwijderen