Pagina's

dinsdag 22 maart 2016

Mam

Wat gaan de dingen toch snel met een kind. Twee jaar geleden hadden we alleen nog maar een fotootje. Inmiddels kan ik me geen leven zonder zoon meer voorstellen en voel ik me op en top moeder.

Dan is het toch wel weer even wennen hoor als dan opeens je titel wordt aangepast. Na een paar duizend (of meer keer) 'mama' wordt ik opeens regelmatig 'mam' genoemd. Het viel me al even op dat er 'pap' werd gezegd (als in hè pap), maar nu is ie voor mij ook om.


Mama of mam


Ik weet nog niet wat ik ervan vind.

Hoe wordt jij genoemd door je kind(eren)?En is dat door de jaren heen veranderd?

9 opmerkingen:

 1. Mama meestal, soms heel soms mam, jongste is een charmeur en als die iets wil zegt hij ook wel eens lieve schat mama wilt u voor mij,,, hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tobias noemt mij nog mama, maar daarnaast noemt ie me sinds kort ook 'mummie / mammie / mommy ' geen idee waar hij dat vandaan heeft! Misschien oefenen ze op het KDV met Engels.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan het ook van de tv komen?

   Ongelofelijk hoe snel kinderen nieuwe woorden oppikken he?!

   Verwijderen
 3. 'mam' hebben we ook een tijdje gehad, geen idee hoe hij daarbij kwam. Nu is het weer mamma of mammie (als hij iets van me wil ;-)).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh bij jou is het dus ook weer terug verandert.
   Ik vind mama leuker, dus ik hoop op een tijdelijk 'mam'

   Verwijderen
 4. Dat ze kleiner waren was het mamma. Nu mam. Als ik daar niet snel genoeg op reageer wordt het mamma en als ik daar nog niet op reageer dan roepen ze me bij mijn voornaam. Dit komt zelden voor hoor. Dan hebben ze mij echt al meerdere keren geroepen waarop ik niet gereageerd heb. Bijvoorbeeld in een omgeving met veel geluiden of waar veel kinderen zijn en je dus verdurend mam hoort.
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is wel grappig: dan kun je dus aan het gebruikte woord horen hoe lang ze je al roepen... ;-)

   Verwijderen