Kleding voor jezelf: nieuw of tweedehands?

Waar ik voor zoon heel makkelijk kledingpakketten koop die ik aanvul met wat nieuwe items loop ik voor mezelf al een poosje te tobben. Voorheen kocht ik kleding vaak in tweedehands kledingzaken, aangevuld met wat items uit de uitverkoop. 

Tegenwoordig is er weinig ruimte om uitgebreid in winkels rond te struinen. Wat enigszins botst met de wens om er op een betaalbare manier verzorgd uit te zien. 

Kleding: nieuw of tweedehands?

Shoppen via internet gaat me inmiddels redelijk af, maar loopt nogal in de papieren als je alles nieuw koopt. Daarbij moet ik sommige dingen gewoon aan zien. Een kledingpakket voor mezelf (je hebt ze ook voor volwassenen) had ik ook al geprobeerd, maar dat beviel niet. Te vaak vind ik maar een paar items mooi en kan de rest dan alsnog weg.

Dus koos ik voor een nieuwe aanpak en zocht ik deze keer een verkoper op marktplaats, die veel kleding per stuk aanbood voor een laag prijsje. Vijftig cent tot één

euro per stuk kostte de kleding en ik kocht zeven shirtjes / bloesjes.
Inclusief verzendkosten was dit 12 euro nog wat. Ook als er dan maar drie van de zeven items echt leuk zijn is dat geen geld. 

Als het goed is, dan komt het pakje vandaag binnen.

Ik ben zo benieuwd!


Koop jij kleding nieuw of tweedehands voor jezelf?
En wat zijn jouw tips en truukjes hierbij?


Reacties

  1. nee ik koop niet meer op mp. stond er zo goed als nieuw bij en kreeg in kleding wat de naam zo goed als nieuw niet mocht dragen.ook al paar pakketjes niet ontvangen. ...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. nee ik koop niet meer op mp. stond er zo goed als nieuw bij en kreeg in kleding wat de naam zo goed als nieuw niet mocht dragen.ook al paar pakketjes niet ontvangen. ...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat zijn vervelende dingen ja. Ik ben ook erg benieuwd naar mijn pakketje.
      Hopelijk is het geen misser.

      Verwijderen
  3. Met een afwijkende smaak die ik niet wil opgeven is 2e hands kopen nauwelijks mogelijk al zou ik het wel willen. Ik kijk dus ook vaak op marktplaats maar als er al iets is dan is het bijna niet in mijn maat.
    En iedereen die deze kleding draagt houdt erg van deze kleding en heeft dus ook het probleem dat het maar in een paar winkels te koop is en houd zijn/haar kleding dus ook zelf tot het versleten is.
    Tel daarbij op dat het ontwerpteam een paar jaar geleden gewijzigd is en daardoor de stijl ook behoorlijk veranderd is, dan ga je nog zuiniger met je kleding om want iets nieuws of vervangen wordt steeds lastiger.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je maakt me nu wel heel nieuwsgierig.... Mag ik vragen welk merk kleding je draagt?

      Verwijderen
  4. In de loop der jaren heb ik veel mooie kleding in kringloopwinkels gescoord en ik heb dan ook ruim voldoende. Maar ik kan het niet laten te blijven kopen als ik iets leuks tegenkom, gelukkig kan ik ook weer makkelijk dingen weer laten kringlopen, die ik weer op een weggeefpagina zet.

    Soms koop ik iets nieuw zoals een spijkerbroek in lichte effen kleur en zonder frutsels die wilde ik al 3 jaar maar kwam niet in de kringloop voorbij in mijn maat 46-48, maar over het algemeen kan ik echt goed terecht voor die maat.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In kringloopwinkels kon ik ook altijd goed slagen. Het tweedehands kopen op internet vind ik beduidend lastiger.

      Met af en toe een nieuw item loop je er dan altijd netjes bij. Fijn hoor!

      Verwijderen
  5. Behalve broeken, ondergoed en sokken, koop ik eigenlijk alles voor mezelf tweedehands. Ik struin zo af en toe een paar winkels af en zie wel wat er hangt. Soms is het niks, soms slaag ik geweldig goed en neem dan twee jasjes mee, die tijdloos zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo deed ik het ook altijd. Ah! Ik krijg zowaar zin om te shoppen (tweedehands dan wel...)

      Verwijderen
  6. Ik koop alles nieuw. Ben vorig jaar overgestapt van de 'jeugdige' kleding naar tijdloze stijl. Toch wat meer passend bij mijn leeftijd. Ik voelde me niet meer prettig in de 'jeans centre' winkels. Koop nu bij Clau-dia Str-ater. Ik weet het erg duur, maar blijft erg mooi, gaat vele jaren mee en het belangrijkste, ik ben erg tevreden. Elk seizoen koop ik een of twee stelletjes en over een tijd heb ik van alles en kan ik combineren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tijdloos is altijd goed. Hoewel dat voor iedereen anders is. Ik ben zelf dol op spijkerbroeken met echt mooie kwaliteits colbertjes erop.

      Echt mooie kleding die lang meegaat is erg fijn.

      Verwijderen
  7. Ik koop alles nieuw. Draag eigenlijk altijd een simpele basic op een jeans. In de winter een vest er op en klaar. Gister scoorde ik nog 3 nieuwe basic t shirts, van die lekkere lange voor slechts 2,79 euro p stuk bij de action geen geld! Het is nu alleen even afwachten hoe ze er na een aantal keer wassen uit zien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mochten het degelijke shirts zijn, dan hoor ik het graag ;-)
      Hebben ze ook kortere varianten?

      Verwijderen
  8. Als het nodig is koop ik iets nieuws de rest 2e hands voor een prikkie heb je leuke kleding of jassen voor bv 4 euro per stuk en zo goed als nieuw. Truien brei ik zelf, T-shirtjes bij de zeeman en de rest dragen wij af.
    Ik koop niet via mp omdat ik wil zien en voelen wat ik koop!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Stuur een bericht

Populaire posts