Pagina's

zondag 6 maart 2016

Internet

Pas als internet het niet doet merk je hoe afhankelijk je er van bent geworden. Of ... 'je'.... ík ben dat. Maar misschien herkennen jullie het wel.

Online kantoor

Veel dingen gaan hier inmiddels via de wifi: bloggen, mailen, dingen bestellen of betalen, whatsappen met vriendinnen, maar ook de controle (en goedkeuring) van de uren die zoon bij de gastouder was en het maken van een afspraak met meerdere mensen tegelijk. Alles gaat via het internet.

Of... loopt dus vast als het internet hapert. Hier valt de verbinding met het internet de afgelopen week steeds uit, waardoor ik aanhoudend merk hoe afhankelijk ik inmiddels ben geworden van het internet.

Ik vind het geen leuke ontdekking kan ik melden.


Wil je precies weten hoeveel tijd je op het www doorbrengt in plaats van in real life? Er zijn appjes voor ;-)

zoals de apps Quality time , UBHind  of Break Free
De meesten hebben gelijk ook een optie om jezelf van je telefoon te weren.


Hier is dat gelukkig niet nodig: wij hebben gewoon een slecht werkende modem...

Zit jij (te) veel op het internet?

5 opmerkingen:

 1. Ik snap helemaal wat je bedoelt! Hier valt het internet ook wel eens uit, en ik merk voortdurend dat ik 'even iets wil opzoeken' op internet. Daarnaast gebruik ik internet natuurlijk voor mijn werk. Ik ben er dus ook behoorlijk afhankelijk van....

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herkenbaar. Hier ook tv via internet. Nou heeft man wel een kastje dat wanneer internet uitvalt hij toch internet heeft (vraag me niet hoe het werkt), dit ook ivm werk. Dit is wel beperkt dan.
  Gelukkig hebben wij een heel stabiel abo van Xs4all.nl. Kost wat maar is er vrijwel altijd. Ook vervangen van spullen gaat razendsnel.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O ja, ik wil ook heel vaak even wat opzoeken... Stom eigenlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja ik ben zeker ook schuldig. Al vorm van nieuwsgierigheid wordt gelijk ingevuld met kijken via internet. Nog het meest via mijn mobiel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vorige week had ik precies dezelfde situatie: haperend internet. Na veel heen en weer gebel met de provider duurde het een volle week voordat het opgelost was.
  Maar inderdaad, dan merk je meteen hoe afhankelijk/verslaafd je bent aan je apparaten. Het is zo'n gewoonte 'even' iets te doen op je laptop of mobiel, dat ik me gewoon geen houding wist te geven toen dat ineens niet meer kon....

  BeantwoordenVerwijderen