Pagina's

maandag 14 maart 2016

Een trotse huisvrouw

Van een echte rommelkont ben ik in de loop der tijd met behulp van allerlei handvatten steeds opgeruimder en netter geworden. Hoewel ik mezelf geen huishoudelijk wonder vind loopt het best redelijk met dat huishouden: iedereen heeft altijd schone onderbroeken, er staat elke avond een maaltijd op tafel en je kunt hier van de vloer eten ;-).

Microvezeldoekjes, een fles afwasmiddel en wat energie

Deze week gaf ik mezelf een extra schouderklop: stiekem is het hier op de meeste plekken ook best aardig opgeruimd. Het lukte me zowaar om in twintig minuten bijna alle keukenkastjes even af te nemen aan de binnenkant. En we hebben geen heel kleine keuken.  Maar dus wel relatief weinig spullen in de kastjes en dat scheelt. 

De echt volle kastjes (de twee kruidenkastjes en de lade met de deegroller, klutsers, blikopener en weet ik het) liet ik schieten hoor. Die blijven vol, wat ik ook probeer, waardoor een snelle poetsactie niet lukt.  Het  poetsen dáárvan doen we dus maar een andere keer. 


Als ik nu vanavond de tafel ook weer eens echt leegruim, dan is het hier zowaar netjes te noemen. 

Waar ben jij trots op in het huishouden?

7 opmerkingen:

 1. Ik was ook een echte rommelkont, maar ben de laatste jaren ook steeds netter en opgeruimder geworden. Nu is het vooral een kwestie van bijhouden en zo nu en dan even wat extra tijd in een plekje stoppen. Ik merk dat het huishouden mij nu minder tegenstaat en ik mij niet een slag in de rondte hoef te vliegen als er bezoek komt. Ben er ook trots op dat ik die omslag heb weten te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn is dat he, als je grip hebt / krijgt op het huishouden.

   Verwijderen
 2. ik doe mn best om stukken makkelijkr te worden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook een fijne ontwikkeling. Een goede balans tussen actie en rust is ook belangrijk, net als het vermogen om soms al het liggende werk te negeren... ;-)

   Verwijderen
 3. ik doe mn best om stukken makkelijkr te worden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen