Pagina's

maandag 29 februari 2016

Wat doen jullie met te kleine kinderkleding?

Dat kind van ons groeit maar en groeit maar.
In zijn doen en laten, maar ook in de lengte!

Vorige week zag ik opeens dat  al zijn broeken en shirts te kort waren.
Of ik er nu een poosje overheen gekeken heb, of dat hij opeens een paar centimeter gegroeid is, dat weet ik niet. Werkt dat zo? Groeien armen en benen van kinderen opeens met centimeters tegelijk?.
In ieder geval past hij opeens in maat 110 en kunnen de kleinere maten echt niet meer.

En dus gooide ik dit weekeinde de kledingkast leeg.

De te kleine kleding eruit en de maat groter erin. En wat ben ik dan blij dat ik altijd kleding van een maatje groter op voorraad heb.
Alles mooi bij elkaar gescharreld tegen gunstige prijzen of gekregen.

Zoon is helemaal happy met zijn nieuwe garderobe.
En ik ben blij met mijn vooruitziende blik. Op deze manier kost het wisselen van maat echt helemaal geen moeite.

Het verzamelen van kleding en spullen gaat me dus goed af. Maar wat doe ik met de kleding die te klein is, maar nog mooi? Ga ik dat bewaren voor een broertje of zusje die hopelijk nog komt? Geef ik het weg aan de ruilwinkel of een kindertehuis in het land van herkomst? Of ga ik het verkopen? 

Wat doen jullie met te kleine kinderkleding?

22 opmerkingen:

 1. Ik vind dat lastig. Wij hebben 2 zoons en kennen maar weinig mensen met jongere jongetjes (en als we ze kennen hebben ze een ouder broertje). Wij raken het dus aan de straatstenen niet kwijt. Natuurlijk kunnen we het in een kledingbak gooien. Met spullen die echt versleten raken doe ik dat ook wel; dan worden de vezels gebruikt voor nieuwe kleding: prima. Maar echt goede spullen geef ik graag door dus daar doen we moeite voor. Alleen lukt dat dus maar met mate. Vaak geef ik het uiteindelijk aan asielzoekerscentra, of aan vluchtelingenwerk. Ik vind het fijn te weten dat iets goed terecht komt. Ik hoef nergens geld of iets anders voor terug, maar vind weggooien sowieso not done maar sponsoren van mensen die zelf meer dan genoeg hebben ligt voor mij minder voor de hand dan goed zoeken naar (een groep) mensen die er echt bij is gebaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Merkkleding verkoop ik door en non merk gaat in de kledingzak dat mijn tante weer meeneemt naar de kerk en de kerk verdeeld verder.

  Van oudste dl wil ik nog wel eens wat bewaren voor jongste. Maar veel is het niet want ander seizoen geboren en die oudste klein maar heel slank en jongste lang en wat steviger gebouwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Verkopen doe ik niet (meer). Het is zo'n gedoe. Wel geef ik het door aan volgenden. Dat is in het geval van jongenskleding naar een moeder van school, in geval van meisjeskleding gaat het naar óf een moeder van school, óf de kledingbank, óf de kringloop. Weet je niemand die de kleding kan gebruiken? Ik heb het zelfs aan de schooldirecteur gevraagd, of hij misschien iemand wist uit een klas lager dan mijn kind (gezien de seizoenen). Vraag het ook eens aan andere moeders of vriendinnen of zij iemand weten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Verkopen doe ik niet (meer). Het is zo'n gedoe. Wel geef ik het door aan volgenden. Dat is in het geval van jongenskleding naar een moeder van school, in geval van meisjeskleding gaat het naar óf een moeder van school, óf de kledingbank, óf de kringloop. Weet je niemand die de kleding kan gebruiken? Ik heb het zelfs aan de schooldirecteur gevraagd, of hij misschien iemand wist uit een klas lager dan mijn kind (gezien de seizoenen). Vraag het ook eens aan andere moeders of vriendinnen of zij iemand weten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. alles gaat naar hoop voor albanie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Breng het naar de kledingbank, naar een AZC, naar een winkel van Terre des Hommes! En zo zijn er nog tig mogelijkheden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat is een hele goede oplossing, met de overstroming hier in 2014 waren we wat blij dat het rode kruis kleding voor ons had. Veel kleding kwam uit Nederland. Ook nu met de vele vluchtelingen hier hebben ze weer veel kleding nodig

   Verwijderen
 7. Ik breng het altijd naar zo'n kledingcontainer. En vroeger gaf ik het door aan de andere kinderen. Maar bij de jongste kan dat niet meer.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Familie van ons hebben jaren kleding ingezameld voor Slowakije en Roemenië. Op zich prima alleen werd veel goede kleding eruit gehaald en hun hele sociale kring liep in deze kleding. Dat was ik wel een beetje van geschrokken maar goed er ging nog voldoende naar beide landen. Zelf geef ik goede kleding van zoon en dochter door naar een vriendin of in een kledingbak. Wij kopen alle kleding nieuw voor de kinderen. Iets anders is onbespreekbaar voor man. Zolang het financieel geen problemen oplevert ga ik er geen ruzie over maken. Zelf draag ik wel eens schoenen die ik van een goede vriendin krijg, zij koopt veel schoenen en vindt ze later dan vaak toch niet fijn.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bij voorkeur geef ik het door aan mensen met kindjes die een kleinere maat hebben. Helaas hebben al mijn vriendinnen oudere kindjes óf meisjes, dus dat doorgeven lukt niet zo goed. Dus binnenkort leveren we het in bij een inzamelpunt. Verkopen lukt hier niet zo goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn kinderen zijn al wat ouder maar wat ik van een collega hoorde is dat vooral kleidngpakketten verkoopt via marktplaats ( en aankopen ook). Bij aankopen haal je eruit wat je zelf wil gebruiken en zit er iets bij wat je qua smaak niet zal gebruiken dan verkoop je het weer in een ander pakket.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb al een paar maal geprobeerd te verkopen, maar dat is echt te veel gedoe. Dus tja... mijn zolder staat vol.


  Iemand misschien geïnteresseerd in meisjekleding maat 50 tot en met 98?

  ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. (ik wacht nog steeds op de geboorte van een meisje in mijn omgeving maar tot nu toe steeds weer jongens...)

   Verwijderen
  2. ik heb net een pleegdochter van een week oud die niks heeft.... dus... zou het goed kunnen gebruiken... groeten,
   Gerda

   Verwijderen
 12. Van de oudste bewaarde ik alles voor een eventuele tweede, maar dat werden twee meisjes. Dus alsnog veel weggedaan. Ik geef het door en als ik er niemand blij mee kan maken, dan verkoop ik het. Het verbaasd me altijd dat mensen het zo'n gedoe vinden, ik maak pakketten en zet ze op marktplaats, voor een laag bedrag. Ik ben het altijd zo kwijt!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zo gaat het bij ons ook, van de een op de andere dag (zo lijkt het althans) past hij het niet meer :-). Truitjes ed zijn soms nog wel mooi maar broeken zijn meestal helemaal afgedragen. Ik gooi het soms in de kledingcontainer en er is ook eea naar school gegaan (die hebben een voorraadje liggen voor de kleuters die soms nog een ongelukje hebben of als ze gemorst hebben met eten) en ik heb ook wel eens een zakje ingeleverd bij HenM in ruil voor een kortingsbon (dat doen ze nu bij C en A ook zag ik)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. In onze familie worden ook kledingpakketten ge- en verkocht via M.plaats. En ook wordt er doorgegeven. Nooit weggooien. Kerkelijke organisaties, Dorcas, LdHeils, Vluchtelingenwerk, Paardrijden voor gehandicapten e.d. zamelen nog steeds in en zijn er blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Vroeger was er geen marktplaats en ging het door aan andere kinderen in de buurt of de tweede hands winkel nu zou ik het aan de tweedehands winkel geven dan kunnen mensen met een kleine beurs leuke kleren aan en meestal gaat het geld naar goede doelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Kijk eens bij krijgdekleertjes.nl , ze hebben ook lokale ruilpunten, zoals ik er thuis ook één heb. Je kan kleding doneren, maar ook een (gedeelte) ruilen. Als je kleding genoeg hebt, kan je het ook ruilen voor speelgoed, schoenen of andere accessoires.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heel vroeger kocht en verkocht ik kleding op de kinderkledingbeurs die gehouden werd in buurthuizen. Tot voor kort gaf ik kleding weg aan iemand die in de bijstand zit en veel kinderen heeft. Omdat dank je wel zeggen teveel moeite was en er wel kritiek op de kleding gegeven kon worden ben ik daarmee gestopt. Ik geeft het nu aan een collega die het goed kan gebruiken. De slechte kleding (versleten, stuk) doe ik naar de gemeentelijke kringloop die het sorteert en de slechte dingen worden dan verwerkt tot poetsdoeken en zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik zou het nu bewaren voor broertje of zusje. Zelf geef ik de kleding van jongste altijd via de kerk aan mensen in Roemenie.

  N.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dank jullie wel voor alle reacties. Inmiddels heb ik besloten dat een aantal dingen naar de ruilwinkel gaan. Vanuit daar komt het wel goed terecht. De spijkerbroekjes die nog goed zijn bewaar ik toch nog maar even... Broeken zijn namelijk best een gedoe om betaalbaar bij elkaar te zoeken. Tja en mochten we ze toch niet nodig hebben uiteindelijk, dan laten we ze hetzij achter in het kindertehuis daar, of we brengen ze hier naar een goed doel.

  BeantwoordenVerwijderen