Pagina's

vrijdag 26 februari 2016

Naar de bioscoop

Gisteren toog ik met zoon naar de bioscoop. Dat hadden we namelijk nog nooit gedaan en het leek me een fijn, ontspannen uitje. Zelf bewaar ik fijne herinneringen aan keren dat ik met mijn moeder naar de film ging als kind. Leuk vond ik dat.

Helaas was ik even vergeten dat bioscopen niet gewoon bestaan uit een groot scherm met leuke films én dat zoon heel prikkelgevoelig is. 

Eerlijk gezegd vond ik het achteraf een beetje dom van mezelf. Ik had best kunnen weten dat zoon hier waarschijnlijk niet tegen zou kunnen. Harde geluiden en alles wat ook maar een beetje spannend (of donker) is, vindt zoon eng. 

Naar de bioscoop

Qua films is hij eigenlijk precies mij. Ik wil best naar een crimi kijken, maar zodra de hoofdpersoon wordt achterna gezeten, ga ik altijd kopjes in de vaatwasser zetten of zo. Ook enge muziekjes vind ik niks. LOL! wat een helden hier in huis! Nou ging ik met zoon natuurlijk niet naar een crimi, maar qua films vind hij het al snel spannend en is hij net de kleuterversie van mij. 

Alles bij elkaar waren het goede ingrediënten voor een flinke driftbui na de film en een paar enge dromen vannacht. Zoon werd er helemaal van streek van wakker, het arme schaap! 

Wat heb je in vredesnaam gekeken dan vroeg schoonzus verbaast toen ik haar erover vertelde. Woezel en Pip... vertelde ik en we moesten er samen toch even om lachen. Als er iets niet eng is....  Alleen is de bioscoop gewoon nog een paar treetjes te ver. 
En misschien blijft dat voorlopig ook wel zo. 

En ach... wat boeit het ook. We kijken wel Netflix als we een film willen zien. Fijn met het licht aan. Scheelt zo 17 euro entree, 4,50 euro benzinekosten, 4 euro parkeerkosten, 1 driftbui en levert me nog eens 4 uur slaap extra op ook ;-)


In ieder geval weet zoon nu wel wat een bioscoop is. 
Dat is toch fijn... 

Ga jij nog wel eens naar de bioscoop?
Heb je er ook goede herinneringen aan?
14 opmerkingen:

 1. Ik herinner me mijn eerste keer in de bioscoop nog heel goed!! Heeft veel indruk gemaakt.

  En in de bios komt alles ook veel harder aan, denk ik. Ik ben een keer naar een horrorfilm in de bioscoop geweest en heb er ee week niet van geslapen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier ook zo een ervaring! Zoontje (nu 7), ging 1 1/2 jaar geleden met een feestje voor het eerst naar de bioscoop, Pinguins van Madagascar. Gelukkig had ik mijn telefoonnummer meegegeven, en van tevoren uitgelegd dat zoontje nog nooit in de bios geweest was, want ik moest hem inderdaad op komen halen - hij vond het donker toch wel heel spannend, en het geluid kwam veel te hard bij hem binnen. Een uur later heb ik hem weer bij het afsluitende patat eten gebracht :-).

  Nu, na 1 1/2 jaar, wil hij graag met ons naar de bios als hij z'n zwemdiploma C heeft. Ben erg benieuwd hoe dat zal gaan...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat jullie zoon nu zelf naar de film wil.
   Dat jullie er nu bij zijn zal wel schelen.

   Verwijderen
 3. Herkenbaar hoor. Mijn zoon had dat ook. Het donker en het harde geluid vond hij helemaal niks. Bij Lion King 2 brulde hij hartverscheurend door de volle zaal dat hij het zo zielig vond. Niet meer stil te krijgen. In de pauze gingen mensen vragen of het inmiddels goed met hem ging. Wij keken de films dan ook maar lekker thuis. Gewoon in het licht en met het geluid op een normaal niveau. Inmiddels kan hij de disney films aan in de bioscoop (hij is 12) maar de wat spannender films voor zijn leeftijd daar wil hij nog niet aan :-)
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach... arm schaap en arme jullie. Wel fijn dat mensen aardig reageerden. Ik verbaas me er zelf nog wel eens over wat jonge) kinderen kunnen kijken op tv zonder dat ze het eng vinden.

   Verwijderen
 4. Het idee vind zeker leuk. Een volgende keer gaat het misschien al wel veel beter.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou.... ik geloof dat ik nog even een jaartje (of twee) wacht voor we het nog eens proberen. Ik moet hier nog even van bijkomen.

   Verwijderen
 5. Met mijn driejarige was ik ook naar woezel en pip gegaan maar ik vond de Veel veel te lang duren voor de leeftijdscategorie van de film. Wij hadden ook geen pauze terwijl ze dat normaal wel hebben... mijn dochter riep toen we nog 15 minuten moesten kom mam we gaan naar huis. Ik ga hem wel kijken op de ipad.

  Geen succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Met mijn driejarige was ik ook naar woezel en pip gegaan maar ik vond de Veel veel te lang duren voor de leeftijdscategorie van de film. Wij hadden ook geen pauze terwijl ze dat normaal wel hebben... mijn dochter riep toen we nog 15 minuten moesten kom mam we gaan naar huis. Ik ga hem wel kijken op de ipad.

  Geen succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou... dat was inderdaad ook wel een dingetje: voordat de film begon kregen we eerst nog zeker 20-30 minuten reclame en voorstukjes van andere films. Echt belachelijk, zeker voor deze leeftijdsgroep. Zoon bleef maar vragen 'is dit de film?'

   Er zat wel een pauze in, maar ervoor hadden we maar een heel kort stukje echte film gezien....

   Verwijderen
 7. Met zoon zijn we voor het eerst naar de bioscoop geweest toen hij net drie was, een echte peuter/kleutervoorstelling. Ze kregen ook een diploma na afloop. Hij zag met 2 jaar al een hele Disney film uit, dus dit durfden we wel aan.
  Maar dochter is bijna 4 en ze hadden weer zo'n soort voorstelling maar met haar zijn we er niet geweest want ze kan thuis nog steeds niet rustig een hele film uit zitten. En dat geeft thuis meestal niet maar in een bioscoop wel.
  Ach gewoon thuis een filmmiddag houden en over een paar jaar weer zien.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een geweldig verhaal ook!
  Hier gaat de bioscoop wel goed ondanks 3 autisten, maar er word wel eens geklaagd over het harde geluid.
  Maar spannend hebben ze niks van en oudste zoon (10) wil zelfs naar de nieuwe Kippenvel film omdat hij het boek zo leuk vond :)

  BeantwoordenVerwijderen