Pagina's

vrijdag 19 februari 2016

Kookvlaag ...

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik kan soms een ontzettende zin krijgen om een bepaald iets te maken. Wat het is, dat wisselt nogal. Mijn kookvlagen gaan rustig de hele wereld rond. 

Deze keer kreeg ik vanuit het niets opeens een ontzettende zin in bonenburgers. Of beter gezegd: kapucijnburgers - want dat waren de enige peulvruchten waar we nog een blik van in de kast hadden staan. 

Er werden drie porties burgers gemaakt. Één portie werd gelijk opgegeten en twee porties gingen de vriezer in voor later. Bonenburgers kun je namelijk zo vanuit de vriezer in je pan gooien en dat is op sommige dagen erg handig. 

Smakelijk, low budget, makkelijk te maken én goed in te vriezen. Oh ja... en nog vegetarisch ook. 

De eerste keer at ik ze als burger met wat wisky coctailsaus (gewoon omdat dat de enige saus was die we nog in huis hadden) bij aardappeltjes uit de oven en witlofsalade. De tweede keer had ik last minute opeens vulling nodig voor door de pastasaus. Hop burgers zo uit de vriezer opgebakken en in stukjes door de tomatensaus gegooid. We vonden het beide keren erg goed smaken en zoon meldde met nadruk dat het een recept was om vaker te maken. 

Dat gaan we ook doen, maar dan wel met gedroogde bonen denk ik. 
Recept bonenburgers vind je hier.


Heb jij ook wel eens last van kookvlagen? 

Wat maak je dan zoal?Een mix van bonen ook lekker voor bonenburgers

6 opmerkingen:

 1. O ja, dat klinkt heel herkenbaar. Ik heb dat vaak met soep :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit heb ik zelden tot nooit. Ik ben ook niet zo'n kok. Als ik meer tijd zou hebben zou ik het misschien wel doen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tijd heeft er bij mij wel iets mee te maken, maar ook in drukke periode kan er zo'n kookvlaag voorbij komen. Alleen wordt het dan wel iets wat minder tijd vraagt.

   Verwijderen
 3. Vooral dat je ze goed kunt invriezen klinkt mij goed in de oren.
  Ik kook best graag, maar heb niet zo vaak in een vlaag zin in iets. Het enige dat ik kan bedenken is pizza. Maar dat is extra lekker omdat mijn man die maakt en ik niet hoef te koken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen