Pagina's

zaterdag 27 februari 2016

Inspirerend

Inspiratie komt langs velerlei wegen. Soms is het rechtstreekse, logisch aan elkaar te koppelen inspiratie en soms worden er hier dingen aan elkaar gelinkt die ogenschijnlijk echt niets met elkaar te maken hebben.

Ik ben niet echt iemand om fan van iets te zijn, maar soms vind ik iets gewoon echt goed - of inspirerend. 

Zoals de blogs van 'The Daily Groove', die gaan over positief opvoeden, met inspiratie voor knelpunten die je als ouders hebt. Elke dag staat er een ander nadenkertje op de site.

Gisteren was dat "The power of AND" (het is een engelstalige site). Het ging er over dat we nogal eens zaken uitsluiten door het woordje 'maar' te gebruiken. Zoals: 'ik ben moe en wil hangen, maar de kinderen hebben veel energie en willen spelen.' Het lijkt dan alsof er een keuze gemaakt moet worden. Één van de twee partijen krijgt zijn zin en dat is het dan. 

Door het woordje 'en' te gebruiken zou je de ruimte scheppen om creatief na te denken over een optie die aan beide wensen ruimte geeft. Dus: 'ik ben moe en ik wil hangen EN de kinderen hebben veel energie en willen spelen.' 


Ik vond het weer een mooi nadenkertje. Voor een ieder die graag nadenkt over de opvoeding en met de engelse taal uit de voeten kan een echte aanrader. 

Deze (love the behavior too) is trouwens ook mooi...

Je weet nooit waar je inspiratie vind...


Wat vind jij een inspirerende site? 

7 opmerkingen:

 1. Dat klinkt inderdaad inspirerend. Ik ga er eens kijken.
  Zelf haal ik inspiratie van Inspirerend Leven en Kiind (op beide sites zijn ook stukken van mij verschenen*trots*) en op gebied van huishoudelijk en eenvoudig leven Down to Earth van Rondha Hetzell. Dat is een Australisch blog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wauw Anita! Dat is ook wel iets ja, als zij stukken van je overnemen. Leuke sites zijn het inderdaad. DIe van Rondha Hetzell kende ik nog niet. Daar ga ik ook nog eens rondneuzen.

   Verwijderen
 2. Ik ga er ook een kijkje nemen. Dank voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga er ook een kijkje nemen. Dank voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. eenvoudig gelukkig van Toor de Haas en die dame heeft een website en een fantastische boek geschreven het hangt bijna aan flarden en toen ik met haar in contact kwam (omdat ik wou weten wanneer haar tweede boek uitkomt )en haat het vertelde van het versleten eerste stuurde ze mij zomaar een nieuwe eerste versie op als kadotje zo lief ! van haar boek krijg je zo een rijk gevoel ze tovert met weinig net als Annemiek van Deursen dat is ook zo'n top-dame !
  lieve groet Jezebelle

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is geen slecht id om de dingen zo te bekijken. Ga ik eens proberen...

  BeantwoordenVerwijderen