Pagina's

vrijdag 5 februari 2016

Echte warme chocolademelk

Weet je waar ik trek in krijg met dat saaie grijze weer? 

Zelfgemaakte warme chocolademelk!

Vandaag zijn zoon en ik allebei heerlijk vrij. Vanmiddag gaan we lekker naar buiten (als zijn hoest niet erger is geworden) en dan maak ik daarna twee mokken heerlijke warme chocolademelk. Ik heb er nu al zin in!  

Zelf warme chocolademelk maken is zo simpel en lekker, dat ik niet snap dat mensen nog instant chocolademelk kopen. 

Heerlijk als je natgeregend van buiten komt. 


Zelfgemaakte warme chocolademelk


Nodig voor twee mokken warme chocolademelk:

- 1 eetlepel cacao
- 1 eetlepel suiker
- 3 eetlepels water
- 2 mokken melk
- Eventueel slagroom

Hoe maak je warme chocolademelk:

- Doe de cacao en de suiker in een steelpan, samen met 3 eetlepels water. 
- Verwarm dit al roerend tot het bruin is en bruist. 
- Schenk ondertussen melk in twee mokken. 
- Giet de melk bij het cacaomengsel en breng dit al roerend met een garde aan de kook. 
- Schenk in
- Doe er eventueel nog een dot slagroom op
- Drink op en geniet! 

12 opmerkingen:

  1. Heerlijk! Zo maak ik het ook altijd. Ik vind kant en klare chocomel (ja, ook degene die pretendeert echt te zijn) vies. Een hele fijne dag voor jullie gewenst!
    Groeten, Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind kant en klare chocolademelk ook echt smerig. De enige lekkere chocolademelk is echte, zelfgemaakte chocolademelk. Jij ook een fijne dag gewenst!

      Verwijderen
  2. Ja, dat is de échte manier van maken! Hier drinken ze Nesquick..

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Brrr Nesquick... nou ja, zolang je het zelf niet hoeft te drinken.... ;-)

      Verwijderen
  3. Smaken verschillen, ik vind nesquick lekker. Maar ik heb eerlijk gezegd ook nog nooit echte chocolademelk op.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik maak het door de cacao en de suiker met water op te roeren in de beker en daar al roerend de gekookte melk bij te schenken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lossen cacao en suiker dan wel helemaal op?

      Verwijderen
  5. Wil je het nog romiger? cacao en suiker oproeren met een beetje koffiemelk en dan de gekookte melk erbij schenken. Ik zou geen slagroom meer gebruiken :-) Yasr

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben niet dol op koffiemelk (heb ik ook nooit), maar een variant met slagroom zie ik wel zitten... ;-)
      Bedankt voor de tip!

      Verwijderen
  6. Doet me denken aan toen ik kind was. Ik vond het maken leuker dan dat ik het lekker vond. Voor mij geen andere dan chocomel (de enige echte) heerlijk met een toef slagroom. Ging ik begin jaren tachtig al met mijn oma drinken als we onderweg waren (ik ben van 1970). Omdat het een calorieën bom is en erg zoet nu maar heel heel af en toe.
    Nic

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuke herinnering aan je oma. Zoet is chocolademelk sowieso. wij drinken het ook maar af en toe als tractatie.

      Verwijderen
  7. Heerlijk! Ik kook altijd de melk in een pannetje tot het net niet kookt.
    In de bekers 1 theelepel cacao met 2 theelepels suiker en een scheutje (koffie)melk. Klontjes eruit roeren. Als je het een beetje lobbig houdt wil dat heel goed. Lekker is om een puntje met het spul van het theelepeltje te likken :p
    Warme melk opgieten en genieten maar!

    BeantwoordenVerwijderen