Pagina's

zaterdag 30 januari 2016

Ziekenboeg

Het is hier nog steeds hopeloos qua ziek zijn en ook zoon doet even mee met de ziekenboeg. Het begon met een rood siepoog en een grote wens tot rondhangen voor de televisie. Dat laatste vindt zoon wel vaker leuk hoor, maar nooit langer dan een uurtje. Dan wiebelt hij zichzelf van de bank af en is het tijd voor actie. 

Gisteren werd de actie alleen maar minder. Zoon ging steeds lodderiger kijken en werd ook steeds warmer. Hij wilde alleen maar knuffelen en voor de buis hangen (op, of tegen me aan hangend). 

Aangezien ik mezelf de laatste week (of weet ik veel hoe lang al) meerdere keren (en soms uren) per nacht wakker hoest en dus chronisch slaap tekort kom was het een gezellig, maar zeer suf stelletje hangmuizen hier. Vaak kun je je het beste maar overgeven aan zulk een staat van zijn. 

En dus keken we tekenfilmpjes op netflix, speelden we Uno  junior (een erg leuk en betaalbaar spelletje - lijkt op pesten), keken we nog wat tv en speelden we 'ik zie ik zie wat jij niet ziet'- liggend onder een dekentje. Ook sliepen we nog wat. Alles op diezelfde bank. 

Voor vandaag waren er allemaal plannen, maar ik zie het niet gebeuren. Dus gaat de man alleen op verjaardagsbezoek. Wel gaan we kaas halen als het enigszins mogelijk is met zoon (en anders niet - ik ga niet rondslepen met een kind met koorts).


Verder hoop ik zo dat dit gekwakkel binnenkort echt eindigt. Ik was het een maand geleden al beu.... 


6 opmerkingen:

 1. Hier hetzelfde al vanaf 1 december oog-keel-bijholteontsteking en ik ben het behoorlijk zat. Is zeer waarschijnlijk een virus en daar kan weinig aan gedaan worden het moet slijten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier zitten we ook weer in de lappenmand. Ik denk elke keer dat ik er weer bijna uit ben, maar vooral ´s ochtends is het elke keer heel vervelend. Veel hoesten, keelpijn en enorm snotterig. In de loop van de dag knapt het dan gelukkig wel weer op.

  Tobias is ook weer ziek. Hij zit nu aan de antibotica, omdat de dokter ook iets in zijn longen hoorde en hij hoestte vanderweek enorm veel slijm op. Van die hoeveelheid zou ik als volwassene nog schrikken! Dus nu weer AB, hopelijk helpt het snel. Hij slaapt in elk geval wel weer wat beter.

  Heel veel beterschap gewenst voor jullie. En geniet ook stiekem een beetje van het knuffelen... ;) Da´s een van de fijnste dingen aan als ze ziek zijn: dat ze weer even bij mama op schoot willen zitten en knuffelen. Verder voelt Tobias zich daar vaak te stoer voor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van het knuffelen wordt zeker genoten :-)
   Verder was zoon vandaag opeens weer koortsvrij (en helemaal fit) en voelde ik me ook een stuk beter.

   Verwijderen
  2. Jullie ook beterschap gewenst!

   Verwijderen
 3. Beterschap! Hopelijk knappen jullie snel weer op

  BeantwoordenVerwijderen