Pagina's

vrijdag 15 januari 2016

Zo heb je niks en zo heb je een volautomatische expressomachine

Één van de dingen die ik heel fijn en heel lastig vind aan de man is dat hij een ware bourgondiër is (en dat hij teveel houd van ingewikkelde apparaten). Ik ben duidelijk de spaarzame hier in huis en hoewel de man op veel vlakken aardig mee doet, is hij in zijn hart geen zuinig type.

Gisteren stapte hij zeer tevreden binnen met een grote doos en een 'je raad nooit wat ik gekocht heb!'

Ik raadde het niet, maar weet het inmiddels: het is een volautomatisch espresso apparaat (zo eentje als die ik nooit ging kopen omdat ik er het nut niet van inzag). 

Maar goed... het ding staat inmiddels een halve dag op het aanrecht en de man is er heel erg blij mee. En wat nog meer is: de koffie die het ding geeft is schandalig lekker - lekkerder dan dat ik hem gezet krijg met de percolator. En dat wil wat zeggen, want onze koffie was al best wel erg lekker. 


Het lekkerste kopje koffie.... drink je thuis! 


Alle opties ga ik niet kennen (je kunt er van alles aan instellen: ik snap dat de man ervoor viel), maar na een bondige uitleg weet ik hoe er met één druk op de knop een overheerlijk kopje koffie uit krijg. 


Helemaal niet consuminderig of zo, 

maar nu het ding er toch is geniet ik er ook maar van. 
Ik kijk nu al uit naar m'n eerste kopje koffie van vandaag :-)Het is deze: Saeco Incanto volautomatisch espresso apparaat

Heb jij ook van die huisgenoten die af en toe niet echt (echt niet ;-)) spaarzaam zijn?
Hoe ga jij daarmee om?

22 opmerkingen:

 1. inderdaad niet echt zuinig zo'n espressoapparaat en ook niet milieuvriendelijk dus ik laat hem aan mij voorbijgaan... succes met het bespaarzuinig zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je :-) Soms gaat het consuminderen hier maar moeizaam...
   Nou ja.... in ieder geval mét koffie dan maar...

   Verwijderen
 2. haha, ik heb ook zo'n man...en ook een espresso apparaat! we genieten er dagelijks van :-)
  geniet van je bakkie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dan kan je ook nog helemaal los gaan op de koffie soorten :-). Ik kan de Moyee koffie aanbevelen, echt heerlijk! niet goedkoop wel duurzaam gefabriceerd/duurzame keten (geen aandelen :-))

   Verwijderen
  2. LOL! Wat is dat toch met mannen en espressomachines...? (en andere elektrische apparaten met veel knopjes - maar dan toch liever iets waar koffie uitkomt). de Moyee koffie ga ik onthouden. We kochten al koffiebonen voor de percolator (we hebben zo'n maalmachientje), maar de laatst gekochte soort vond ik niet lekker in de percolator - maar dus wel uit dit apparaat.

   Verwijderen
  3. Wij hebben een ECM Giotto, al 11 jaar! mijn man doet zelf het onderhoud. Wordt ie erg blij van ook (daar begrijp ik niks van, maar het zaal wel). Wij hebben van de week een kleine verbouwing gehad, eerste wat vanmorgen weer op z'n plaats stond? 3 x raden :-)

   Verwijderen
  4. Dat zou hier ook het eerste weer op zijn plek staan geloof ik.... Fijn dat je man al het onderhoud doet. Dat is voor hier ook het plan.

   Verwijderen
 3. Ik ben zelf meestal van de impulsaankoop. Dit zijn dan van die kleine dingen (kringloop artikel) maar ongemerkt loopt het huis wel vol met spullen........
  Manlief is degene die de (vervangende) apparaten aanschaft, weloverwogen. Eerst wordt internet afgestruind voor het beste apparaat voor de beste prijs.
  De kinderen zijn de grootste verspillers, de oven aanzetten voor 1 broodje, het tosti apparaat niet uitzetten, lang douchen (heel lang), de droger aanzetten voor 1 t-shirt, gang lamp laten branden, deuren open laten staan, brood niet terug leggen in de vriezer enz. enz.
  Wat doe ik hier aan? Blijven herhalen hoe het dan wel moet en hopen dat het ooit blijft hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer dat de kinderen het spaarzame niet spontaan overnemen....
   Hopelijk beklijft het uiteindelijk toch. Ik ben benieuwd wat wij hier nog gaan krijgen op dat vlak...

   Verwijderen
 4. Mijn man zou nooit mer een zo'n machine thuis komen, hij is sowieso geen winkelaar. Wel laat hij abonnementen veel langer doorlopen dan ik zou doen. Zo vind ik HBO erg duur in vergelijking met de aangeboden fikms en hoeveel er gekeken wordt.
  Een sportabonnement waar maar een paar keer per jaar gebruik van gemaakt werd, werd zeker vijf jaar om die reden aan gehouden, een PC tijdschrift dat een stapeltje ingepakte en ongelezen tijdschriften bleef, een spelforum dat zelden meer gebruikt werd maar toch meer dan zestig euro per jaar kost. Uiteindelijk wordt zoiets meestal opgezegd. Ik ben daar veel sneller in. Als het niet bevalt kun je altijd weer een abonnement nemen. We hebben nu alleen het HBO abonnement nog ;-P en dat is in vergelijking met het expresso apparaat een koopje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat de koffie echt superlekker is. En het altijd nog veel goedkoper dan in een restaurant denk ik!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is sowieso waar. Hoewel.... op het moment dst ze honderden euro's voor 1 kop koffie gaan vrgen, dan haak ik af....

   Verwijderen
 6. Zet al jaren de koffie zelf met de percolator (uiteraard zelf bonen malen) De keren dat koffie echt lekkerder was dan bij mij thuis is slecht 2x voorgekomen een koffie speciaalzaak in Utrecht en van een Award winning Espressomachine van 2011 beide natuurlijk onbetaalbaar thuis zo,n machine :)

  Voorheen zo,n Seaco geprobeerd maar viel tegen ook smaak,onderhoud,kosten etc.. gauw weggedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bonen malen en dan in de percolator deden wij tot nu toe ook altijd. En inderdaad, de koffie elders is maar zelden lekkerder - behalve dus uit dit apparaat. Het was wel de beste koop van vorig jaar, dus misschien net weer een ander model Seaco?

   Verwijderen
 7. M'n ma heeft ook zo'n apparaat (nou ja, wel iets minder uitgebreid geloof ik) en die is en duur, en lastig in onderhoud en de koffie is geenszins lekkerder dan dat uit ons 15 jaar oude ding. (een oude van mijn ma) Das balen. Maar als je dan zulke heerlijke koffie er mee maakt en de man is er blij mee... dan is dat toch alleen maar fijn? Ik wens je nog veel lekkere bakkies :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik geef me eraan over ;-) Soms is enige decadentie best fijn.

   Verwijderen
 8. Alle opties ga ik niet kennen...moest 3x lezen voordat ik deze zin snapte,dat zal wel aan mijn leeftijd liggen !
  Leuk zo'n koffiemachine, ik wil ook zo'n ding maar hier is man veel zuiniger. Dus voorlopig nog maar met een losse filter..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn ex en ik hadden er ook een... Na het zoeken naar de juiste bonen hadden we ook een heerlijk kopje. Helaas nu weer een Senseo, maar dat is veel duurder koffiedrinken dan een volautomaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, herkenbaar! Soms moet je inderdaad een compromis sluiten. En je hoeft dus in ieder geval niet naar de Starbucks te rijden met je milieuvervuilende auto om daar heel veel geld uit te geven voor een redelijk bakje koffie... Dat kun je nu gewoon thuis maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOL volgens mij hebben we hier geeneens een Starbucks binnen een omtrek van 50 kilometer... We moesten dus wel ;-)

   Verwijderen
 11. Ik heb nu bijna een maand bijna hetzelfde apparaat! En blij dat ik er mee ben :):):).
  Vriendlief woont hier niet, maar wordt net als ik reuze blij van deze unit. Wel zou ik eerst een iets goedkopere nemen, maar met de actie van P.hilips en S.hell was deze maar iets duurder en maakt deze ook cappuccino's. Dit drink ik niet, maar vriendlief en anderen wel. Dat zij er blij van worden is mij ook heel wat waard!
  Voor mij is dit een voordeligere optie dan het cups systeem dat ik hiervoor had, maar ten opzichte van jouw percolator zal dit inderdaad een duurdere optie zijn. Ach ja, geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen