Pagina's

zondag 27 december 2015

Zorgverzekering kiezen

De kerstdagen zijn weer voorbij en dus is het tijd voor de eindejaarsklusjes, zoals het kiezen van de zorgverzekering voor het komende jaar. 

Eigenlijk is het belachelijk: de contracten tussen ziekenhuizen en zorgverzekeraars zijn nog maar net rond. Oftewel: pas nu kun je kijken of jouw zorgaanbieder ook binnen de verzekering valt.

Dat geeft uiteindelijk erg weinig tijd om datgene te vergelijken en te kiezen waar je een vol jaar aan vast zit en wat je zo'n 1000 euro per persoon kost. Dit hele spektakel valt ook nog eens midden in een periode van feestdagen waar mensen vaak behoorlijk druk mee zijn (en de zorgverzekeraars ook nog even twee dagen onbereikbaar waren).

Verder blijf ik denk ik maar bij de huidige zorgverzekeraar (cz). Het jaarlijks uitzoeken van al die kleine verschillen is me echt teveel gedoe. Heb jij je keuze al gemaakt?
En waarom kies jij specifiek voor die zorgverzekeraar? 

5 opmerkingen:

 1. Ik zit al jaren naar volle tevredenheid bij a.nderzorg. prima service en goedkoop!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Al jaren bij cz. Ik vind het geen doen om alle (ook nog elk jaar veranderende) voorwaarden uit te zoeken en te vergelijken. Dit jaar heb ik veel kosten moeten maken voor fysio. Nu ben ik de behandeling aan het afbouwen. Moet ik me nu wel of niet bijverzekeren voor fysio........de premie gaat dan een heel jaar omhoog, terwijl ik er miss nog maar 3 maanden gebruik van maak.pffffffff moeilijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben overgestapt van Zilveren Kruis naar DSW. ZK sloot pas op het laatste nippertje een contract af met de ziekenhuisgroep in mijn regio en ik wilde daar niet op wachten. Verschillende oudere mensen in mijn omgeving spraken hun zorg daarover uit tegen mij, je zal maar elke keer 75 km moeten reizen voor controle bij een specialist of extra moeten betalen. DSW is de enige zorgverzekering die ik ken van mond tot mond reclame en die altijd elke zorgaanbieder vergoedt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij blijven bij Zilveren Kruis, maar ik vergelijk wel ieder jaar. Voor ons was de orthodontie-vergoeding belangrijjk. Als we dat achter de rug hebben, kijken we volgend jaar wel weer welke voorwaarden dan voor ons het belangrijkste zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zitten al jaren bij PNO, oa. orthodontie vergoeding is hier de beste.En ook restitutiepolis staat ons wel aan.

  BeantwoordenVerwijderen