Pagina's

woensdag 30 december 2015

Zorgverzekering gewijzigd

Na enige aarzeling en gespeur op internet is de knoop definitief doorgehakt: 
we blijven bij onze oude zorgverzekeraar.

Zorgverzekering kiezen

Ik aarzelde nog even of overstappen niet beter was, maar de verschillen op restitutiebasis waren verwaarloosbaar - zeker met de collectiviteitskorting van mijn werk. 
Met een lopende kwaal die nu vergoed wordt en een zorgverzekeraar waar we erg tevreden over zijn leek het me niet zinvol om voor een paar euro verschil over te stappen. 

Wel hebben we de verzekering iets aangepast. De gewone aanvullende verzekering van de man gaat eruit. Dit omdat eigenlijk alleen de fysiotherapie ooit misschien eens zin zou kunnen hebben. En daarvan worden dan slechts 9 behandelingen vergoed. Dat kunnen we zelf ook nog wel betalen. 

Aangezien verzekeringen er in mijn optiek zijn voor hoge, onverwachte kosten die je lastig zelf kunt betalen sloot ik daarom twee kleinere aanvullende verzekeringen af die noodgevallen moeten vergoeden. 

Een kapot gebit als gevolg van een ongeval wordt bijvoorbeeld niet vergoed vanuit de basisverzekering en kan wel een zeer kostbaar grapje zijn. Voor 4 euro per maand zijn we beiden gedekt tegen dit soort ongein. Hulp in het buitenland zit er ook gelijk in, dus mogelijk kan er dan weer wat af qua reisverzekering. 

Fijn, want eerst was de man wel extra verzekerd (met ook de vergoeding voor gebitsschade na een ongeval), maar ik niet. En dat voelde toch niet helemaal goed. 
Ik ben vooral blij dat het ei gelegd is. De factuur voor de jaarbetaling is onderweg. 

Wij zijn klaar!


En jij? 

5 opmerkingen:

 1. Ik ben wel weer overgestapt al zijn de verschillen met alleen een basisverzekering met het allerhoogste risico marginaal. Toch nog wat korting door via een shoppingsite aan te kopen en een gratis tandongevallenverzekering erbij. Ik heb het geluk dat ik meestal gezond ben dus durf het risico van een hoog eigen risico wel te nemen. Ik spaar al jaren zoveel uit dat ik het af en toe best wel kan dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben ook het hoogste eigen risico. Ht verschil zetten we jaarlijks opzij en dat is inmiddels een goed potje.

   Verwijderen
 2. Ik blijf nog even mijn oude verzekeraar omdat ik een mooie collectieve korting krijg en ook een tegemoetkoming. Man is wel overstapt van Zilveren Kruis (4 sterren) naar Interpolis. Voor zoon krijgen we niet alle kosten voor zijn (adhd) medicatie vergoed en dat loopt toch wel op, ongeveer EUR 650 per jaar. Bij zilveren kruis zaten we prima maar de baas van man stopte met ZK en dus geen collectieve korting meer en ook geen bijdrage meer. Daardoor kost de verzekering van 2016 EUR 174 per maand. Nu zit hij bij Interpolis (EUR 130 pm) en is naast de medicijn vergoeding ook de a.s. beugel van dochter goed verzekerd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat scheelt een flink bedrag per maand zeg! En ook nog eens betere vergoedingen. Fijn dat het uitzoekwerk goed wordt beloond!

   Verwijderen
 3. Ik ben overgestapt van Zilveren Kruis naar DSW. Qua premie maakt het weinig uit maar DSW geeft het geld uit aan dure reclames en niks geen gezeur met contracten die nig niet rond zijn: elke behandeling wordt vergoed bij elke (erkende) zorgaanbieder. Respect voor de klanten, dat miste ik bij Zilveren Kruis!

  BeantwoordenVerwijderen