Pagina's

zaterdag 12 december 2015

Van soepel naar taai

Jammer dat soepele dagen net zo vlotjes over kunnen gaan in taaie dagen.

Zoonlief begon afgelopen nacht om half drie met hoesten en hield daar de rest van de nacht en dag niet meer mee op, wát we ook probeerden (honing, olijfolie, hoestdrank, thee, suikerklontje, sjaal, douchen, vix, laurierdropjes en combinaties hiervan - hoewel het meeste niet 's nachts -). Heel zielig voor het arme kind, maar als moeder voelde ik me ook een beetje wazig na zo'n doorwaakte nacht, met vervolgens dat constante geblaf naast me en 'Frozen' voor de twintigste keer op de tv.

Deel twee van de bezorgde boodschappen (Appie maakte gisteren een foutje en bezorgde sojadrank in plaats van melk en zou dit vandaag om komen ruilen) liep ik vanmorgen mis doordat we natuurlijk om 6 uur alsnog even in slaap kachelden en 'pas' om acht uur weer wakker werden. Gelukkig stond de melk voor de deur en die sojadrank mik ik dan maar ergens doorheen of zo...

De vriendin waar ik vandaag mee zou gaan wandelen had zichzelf gelukkig gisteravond al ziek gemeld en de man was zo lief om zoonlief (hoestend en wel) mee te nemen naar supermarkt en kinderboerderij, zodat ik vanmiddag nog even twee uurtjes kon slapen.

Ondertussen moest ik eigenlijk nog dringend wat zaken doen: een stukje schrijven voor in de schoolkrant, een formulier invullen voor ouderschapsverlof, mensen bellen en zo nog wat dingen. Jammer dat de intelligentie merkbaar daalt als je echt te weinig hebt geslapen.

Ik vraag me soms echt af hoe moeders met baby's dat toch doen. Ik ben na één doorwaakte nacht al een wrak.


Nou ja... hopelijk morgen beter...

4 opmerkingen:

 1. Hier al 3 weken een hoestend kind, met name 's nachts. Ik heb me wel eens beter gevoeld, maar je went er ook aan, soort van. Al ben ik vandaag wel echt chagrijnig (voor het eerst) en merk ik dat ik ook verkouden aan het worden ben. Ik zit nu even te werken en ik snap er niks van doe overal langer over en concentratie van 0 (zit nu ook jouw blog te lezen, haha), bwegghh. Oh ja, toen hij baby was...hij was heel vaak ziek...dat heb ik verdrongen inmiddels :-), ik was wel altijd moe. Houdt dat ooit op eigenlijk?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oef 3 weken... Ik heb met je te doen.
   Wennen aan te weinig slaap doe je inderdaad enigszins he, alleen voel je je dan toch niet helemaal fit. Of ik niet in ieder geval.

   Vermoeidheid komt en gaat in vlagen hier: als er goed geslapen wordt, er geen bacillen rondwaren en ik ga op tijd naar bed ;-) dan ben ik fit. En dat is zowaar met enige regelmaat.

   Verwijderen
 2. Het is echt hé? Slaaptekort maakt een wrak van je. Maar na een lange vermoeide dag lukt het me dan toch ook weer niet er vroeg in te gaan. Zonde van de 'even-voor-mezelf-tijd'. Visueel cirkeltje?

  Slaap lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Slaaptekort is heel erg. En hoe minder tijd voor jezelf, hoe groter de neiging om te laat naar bed te gaan en hoe vermoeider je wordt, hoe groter de behoefte aan tijd voor jezelf.

   'Leuk' cirkeltje inderdaad.

   Verwijderen