Pagina's

maandag 7 december 2015

Staat hij al?

Onder mijn schoolplein connecties is er een ware kerstboom wedloop aan de gang. De sint had zijn hielen nog niet gelicht of de kunstkerstbomen werden al van zolder gerukt. 

Nou ben ik ook wel blij dat de sint weg is hoor, maar voor mij moet er wel even tijd zitten tussen zak en boom. De plaatsing wordt hier nooit zo strak of zorgvuldig gepland. Als we zin hebben en we komen kerstbomen tegen met een vriendelijk prijskaartje, dan gaat er eentje mee.

De afgelopen jaren is het zelfs wel eens gebeurd dat er op 24 december nog een boompje werd gekocht. Dit jaar doen we als een soort achterhoede toch maar even mee met de kerstbomenwedloop. Al is het maar omdat zoon zo ontzettend geniet van iedere boom met lampjes die hij ziet :-).

Morgen moeten zoon en ik in de stad zijn. Als we een goede boom vinden, dan gooien we hem gelijk in de auto. Lukt het niet, dan wordt het vrijdag. Da's ook prima, want dan hebben we mooi een heel weekeinde om alle houten poppetjes in de boom te hangen, kerstliedjes te zingen en alvast maar iets kersterigs te bakken (hoewel die spelt-pepernoten zo goed waren uitgevallen, dat ik eigenlijk alleen maar trek heb in pepernoten)

Kerstboom


En.... staat hij bij jou al?

12 opmerkingen:

 1. Manlief verjaart 13 december, dus werd de boom altijd 14 december gezet. Dit jaar gaan we uit eten op die dag, dus de boom is dit jaar op 8 december al gezet. Een hele vroege dus....en wat heb ik nu gewonnen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, het dwangmatige verbaasde mij ook al: Sint had zijn hielen net gelicht en de kerstbomenfoto's vlogen mij om de oren op FB. Hier nog geen boom en ik weet ook nog niet precies wanneer. Manlief wil een echte, nou, dan mag hij 'm ook gaan kopen. Zal wel ergens in een weekend worden. Ik ben ook meer van de langzame opbouw: af en toe eens wat decoratie erbij.......en dan kom ik er met kerst achter dat de helft nog in de doos zit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klinkt een beetje als onze planning. Wel relaxt zo'n geleidelijke opbouw.

   Verwijderen
 3. Nee voorlopig nog niet. Ik vind het wel fijn even een weekje normaal...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee joh! De Sint is koud weg. Ik laat altijd een respectvolle week voorbij gaan voordat ik de kerstboom zet.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOL die respectvolle week is leuk :-)
   Wij zijn er geloof ik ook nog niet aan toe. Zoonlief zingt nog vol hartstocht sinterklaasliedjes.

   Verwijderen
 5. Echt, ik snap niet waar die mensen de energie en de tijd vandaan halen. Wij hebben zondag in onze pyjama met de sintkadootjes gespeeld, om 14.00 uur waren we aangekleed zijn lekker buiten geweest en toen was de dag eigenlijk alweer voorbij. Komend weekend is vroeg genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen idee! Hier wordt het waarschijnlijk ook komend weekeinde.

   Verwijderen
 6. Gelukkig, ik zie dat ik niet de enige ben die even moet bijkomen voordat we ons opmaken voor het volgende feest.

  Vond het dit jaar heerlijk dat de goede man er zaterdag was en dat we op zondag lekker konden nagenieten van de gezelligheid, we chocoladeletter en overgebleven speculaas bij de koffie hadden en er tijd was om met de cadeaus te spelen.

  Ben ik even blij dat we die zondag niet in de rij stonden bij het Scandinavische woonparadijs om een kerstboom te bemachtigen ... of druk waren met Sintcadeaus op MP te verkopen ....

  Groetjes,
  N.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van mijn kant uit ook een feest van herkenning ;-)
   Je zondag klonk gezellig. Fijn nagenieten inderdaad.

   Verwijderen
 7. Nee, ik denk ook niet dat ik hem dit jaar neerzet. Ik ben tussen sinterklaas en kerst (en met kerst) regelmatig weg, vriend is allergisch en dan vind ik het al met al best een gedoe. Misschien dat ik me nog bedenk, want ik vind het wel gezellig, maar om hem nu op te zetten en er anderhalve week naar te kijken, dat lijkt ook zo zonde. Of misschien dat ik toch overstag ga als ik een voordelige nepper zie. Die heb ik liever niet, maar zal er vanwege de allergie van vriend ws toch aan moeten. Stuk makkelijker met opruimen, in ieder geval!

  BeantwoordenVerwijderen