Pagina's

dinsdag 22 december 2015

Scapino in slecht weer

En dan bedoel ik niet dat je regenlaarzen moet kopen...
Nee: het moederbedrijf van Scapino, Macintosh zit in de financiële problemen en heeft uitstel van betaling aangevraagd. Naar ik begrijp wordt er vervolgens gekeken welke onderdelen er verkocht kunnen worden. 

Ondertussen zijn de schoenen van Scapino binnen. De helft mag terug wegens niet leuk / slechte kwaliteit. Ik ga het maar gauw doen aanstaande donderdag, voordat de Scapino opeens failliet is. Het zou niet het eerste grote bedrijf zijn wat opeens verdwijnt. 

Houden jullie dit soort dingen in de gaten? 

7 opmerkingen:

 1. Reden voor mij om gewoon naar een winkel te gaan als ik iets nodig heb, passen, afrekenen, klaar. Bij voorkeur zelfs contant. Hoeft een bedrijf ook geen extra voorraad aan te houden omdat een deel van je voorraad altijd onderweg is omdat mensen extra bestellen, en die extra voorraad verkoop je ook niet. (= verspilling van grondstoffen), extra auto km om al die pakketjes heen en weer te sturen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een echte winkel vind ik op zich ook prettiger. Alleen zitten die bij ons 20 km verderop (met dan nog betaald parkeren en een eindje lopen). Met een kleuter, waarmee het niet relaxt winkelen is en zonder tijd om alleen naar een winkel te gaan is online kopen hier het alternatief.

   Verwijderen
 2. Verbaasd me helemaal niets. Ik krijg de laatste tijd bijna dagelijks mail van Scapino. En elke keer hebben ze weer een nog grotere korting dan de dag ervoor. Zullen ze toch wel met een reden doen.

  Ik zou het wel heel jammer vinden als Scapino daadwerkelijk failliet gaat, want nu de Schoenenreus niet meer bestaat zijn zij de enige winkel met hetzelfde soort assortiment in dezelfde prijsklasse. Iets vergelijkbaars ken ik niet.

  Kleding en schoenen kopen doe ik trouwens niet meer via internet. Ik moet elke keer zoveel retourneren ivm niet goed passend of slechte kwaliteit, dat kost ook veel tijd en energie.

  Groetjes,
  N.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vervelend inderdaad als je steeds dingen moet retourneren. Kleding lukt me inmiddels redelijk (hoewel ik shoppen zonder kleuter fijner vind dan kopen in een webshop). De schoenen waren een test...

   Verwijderen
 3. Ik vind ze bij Scapino altijd zo vriendelijk en de prijzen zijn ook fijn. Ik zou het jammer vinden als de Scapino zou verdwijnen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoor net op het nieuws dat V&D het waarschijnlijk ook niet gaat redden. Dat zou ik jammer vinden. En triest voor de mensen die er werken. Lijkt me vreselijk om net voor de kerst te horen dat je waarschijnlijk je baan gaat verliezen.

  Groetjes,
  N.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Naar voor hun werknemers inderdaad en ook wel het einde van een generatie winkels. Ergens toch wel jammer.

   Verwijderen