Pagina's

zaterdag 5 december 2015

Ouderwets sinterklaas vieren

Het heerlijk avondje middagje is weer geweest en het was leuk.

Ik was even bang dat ik wat al te zuinig was geweest, maar eigenlijk viel dat heel erg mee. Man en kind waren zeer tevreden met de kadootjes en ikzelf ook. Het was precies goed zo. 

Leuk om te zien dat onze zoon zo blij is met alles wat hij krijgt. Ook de dingen van een euro (glitterlijm en ballonnen met stickers om er een gezichtje van te maken) werden met gejuich ontvangen en er werd ook met alles gespeeld. Misschien ook juist wel, omdat er geen 10 stuks speelgoed in de zak zaten. 

Wie zoet is krijgt lekkers

Verder waren er onder andere sokken, mooi (maar betaalbaar) ondergoed voor mezelf, een matrasovertrek, een paar speciale biertjes voor de man en lekkere thee voor mezelf, gezichtscreme, fijne huidolie (Duindoornolie van Weleda - erg lekker) en voor de man nog een boek over smoothies maken en een knoflookpers. Zoon kreeg nog een barbie, een tas, een kleurboekje van Frozen, sokken, wat lekkers, een garage en een nieuw kussen. 

Ik had in een vlugge actie nog een hele serie korte gedichtjes gemaakt en die op de kadootjes geplakt.. Verder pakten we alles op het gemakje uit, dronken tussendoor warme chocolademelk (zelfmaakrecept - aanrader) met zelfgemaakte spelt pepernoten (ook makkelijk te maken en erg lekker) en zongen nog maar eens wat sinterklaasliedjes.

Het was gezellig zoals het vroeger bij ons thuis ook altijd op een eenvoudige manier gezellig was. Compleet met de komst van "de zak" nét toen man en zoon even weg waren ;-)


Hoe zag jouw Sinterklaasavond / middag eruit?
4 opmerkingen:

 1. Klinkt als Sinterklaas zoals ie zou moeten zijn :)
  Leuke cadeautjes voor je ZL. Tof dat ie de dingen krijgt die ie leuk vindt van jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja eigenlijk wel he? Zoonlief kan heel goed kadootjes voor zichzelf bedenken, waar hij dan tot nu toe echt weken / maanden mee speelt. Ik ben gestopt met voor hem bedenken wat leuk is (ok... soms doe ik nog een poging die soms wel en soms niet aanslaat). Hij heeft inderdaad precies gehad wat hij graag wilde hebben.

   Verwijderen
 2. De 8 kleinkinderen van mijn ouders waren geboren in een tijdsbestek van 6 jaar. In een bepaalde leeftijdscatagorie wat het heel leuk om samen Sinterklaas te vieren. Dit door Sint en Piet uit te nodigen. Ik kan me nog herinneren dat elk kind genoot van het kadootje wat hij/zij gekregen had. Na afloop was er voor ieder kind nog een kado in de zak maar eigenlijk had dat helemaal niet nodig. Ieder kind was al zo tevreden met hun kado wat ze al hadden :).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om met zo'n kinderschare sinterklaas te vieren en dat de tevredenheid zat in het feest en niet zozeer in een grote stapel kadootjes.

   Verwijderen