Pagina's

woensdag 23 december 2015

Kleine tradities

Het leuke van kinderen is dat je moeiteloos allemaal kleine tradities krijgt, waar met volle teugen van genoten wordt. Of misschien zeg ik het verkeerd: je krijgt ándere tradities. 

En zoals dat werkt met tradities wordt alles een feestje als je er voldoende aandacht aan besteed: het optuigen van de boom, het open maken en ophangen van de kerstkaarten, het inpakken van kadootjes, het optuigen van de boom en het drinken van warme chocolademelk na een wandeling in de (betrekkelijke) kou. 

Omdat er genoeg gebeurd in de kerstvakantie (naast het bijkomen van school), houden we het op de dagen zonder bezoek de meeste dagen rustig. Om het rustig én leuk te houden had ik bedacht dat zoon elke dag een knutseldingetje uit mag kiezen. 

Ik sloeg dus rijkelijk in bij de Action (à gemiddeld 0,80 euro per item) aan stickers, glitters, glitterlijm, klei, glittersteentjes en weet ik het wat (en nog meer stickers..).

Tot nu toe is het een hit. Zoon is vandaag de halve middag bezig geweest met het overal opplakken van gekleurde steentjes. Inclusief op zijn eigen oren. 

Morgen weer een dag in de aanloop naar de kerst. 

Gezellig!


Wat heb jij voor speciale kleine tradities in de aanloop naar de kerst? 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten