Pagina's

vrijdag 18 december 2015

Hondsdolle bavianen

Zoon was gisteren toch naar het kerstdiner geweest en dat zorgde vandaag voor een vermoeiende dag.  Tot halverwege de ochtend was het nog best gezellig, daarna was de koek in één keer op: niet luisteren, alleen nog kunnen praten op schreeuwniveau en constant stoute en / of irritante dingen doen (en dan niet luisteren als er gezegd wordt dat iets niet mag - grmbl!)

Gelukkig had ik al afgesproken met een vriendin met kinderen. Want soms is meer beter wat kinderen betreft. Beter druk gespring om elkaar heen, dan - wild wapperend met een autootje - om mij heen / vlak voor de televisie / 5 cm bij breekbare zaken vandaan / rakelings langs hete koffie.  

Gezamenlijk lieten we eerst de koters (vier in totaal, deels eigen - deels geleend) uit in de speeltuin. Man-man-man.... het was net alsof we met een stel tja.... een stel wat eigenlijk... oh ja: met stel hondsdolle bavianen op pad waren. 

Na een uur gillend rondjes rennen (sorry buurtmensen - dat doet ie anders nooit!) bleken ze binnen aangekomen voldoende tot rust te zijn gekomen om daar ook leuk samen te spelen, al bleef het een wat rumoerig zooitje.

Helaas was de koek thuis gelijk weer op.  

Zoon werd na het eten dan ook direct afgevoerd naar bed, om 5 minuten na het verkorte avondritueel als een blok in slaap te vallen. Dat mijn avond door de vervroegde bedtijd van zoon opeens een uur langer was voelde als een dubbele bonus. 
Wat een fijne echoënde stilte is dat dan opeens in je woonkamer.

En yessssss! Kerstvakantie!


Is jouw kerstvakantie ook al begonnen?
En zo ja: hoe bevalt het?

4 opmerkingen:

 1. Ik hoop dat jullie gauw lekker met zijn drietjes de rust hebben die jullie hebben verdiend. Hij klinkt als een mannetje dat heerlijk welvaart bij zijn eigen dingen, rust, regelmaat en voorspelbaarheid. Wat dat betreft is deze periode leuk, maar gewoon té veel van het goede... Letterlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor zoon is rust, regelmaat enz inderdaad beter. Overigens lag het in dit geval niet helemaal aan zoon zijn kwetsbaarheid denk ik. Ook de andere drie kinderen (van dezelfde school) gingen gisteren om de beurt nog even uit hun pannetje.

  Enfin... kind is nu net wakker en heeft bijna 14 uur geslapen.... We houden nog maar eens een rustig dagje met wat wandelen, hangen onder een dekentje en veel knuffelen. Komt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha herkenbaar! die van mij gedijt ook het beste bij rust en regelmaat. Hij heeft lekker de hele ochtend in z'n pyjama rondgelopen en zit nu lekker in bad te spelen. Gaat straks met papa fietsen en is al de hele dag aan het knuffelen. Heerlijk...vakantie!!! ik moet helaas nog wel werken maar dat kan gelukkig wel thuis. Fijne dagen, geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gisteren helaas nog een ren- en vliegdag voor ons. S'Morgens school, 's middags afspraak, 's avonds nog wat waardoor het eten en naar bed gaan later werd dan anders. Maar nu hebben we vakantie, jippie ja jee!

  Zoonlief heeft vanochtend lekker uitgeslapen en daarna heb ik hem de rest van de dag niet meer gehoord, op wat gesnotter van de verkoudheid na. Lang leve de kerstfilms op tv!

  Groetjes,
  N.

  BeantwoordenVerwijderen