Pagina's

vrijdag 11 december 2015

Het huishoudelijk domino effect

Soms lijk ik zoef-zoef de haas wel. En dan ben ik echt niet het type van de dolgedraaide werkende huisvrouw die alles overal perfect geregeld wil hebben. Alleen lopen sommige dagen gewoon zo dat je van het één in het ander valt. 


Het huishoudelijk domino effect

Eerst het gewone ochtendriedeltje van opstaan, samen ontbijten en de boel fris en fruitig op school krijgen. Gelijk door gesjeesd naar een belangrijke afspraak 100 kilometer verderop. Na de afspraak liep ik langs de H&M en herinnerde ik me het ernstig tekort aan leggings (ik heb er nog één en draag "ze" dagelijks). Zoef-zoef winkel in, twee leggings gepakt, gepast en gekocht (turbowinkelen heet dat - dit kan ik in 7 minuten). Terug gesjeesd naar het Zeeuwse. 

De katten hadden in onze afwezigheid een vogel opgepeuzeld en de veren op het kleed laten liggen. De boel gestofzuigd en wat bloedvlekken her en der verwijderd (gatsie!). Kind opgehaald, op de terugweg spontaan gestopt bij waar ze kerstbomen verkopen. Kerstboom uitgezocht en thuis de woonkamer kerstboom klaar gemaakt. 

Ik weet niet hoe dat bij jullie werkt, maar hier moet daar plek voor worden gemaakt en dan wordt het zo'n domino effect: de salontafel moet verplaatst worden naar de hoek om daar dan weer de kerstboom op te kunnen zetten. Maar natuurlijk staat daar al van alles: kinderspullen en tafeltje met printer daar weghalen. Tafeltje met printer verplaatsen naar de plek waar het schoolbord staat. Schoolbord verplaatsen naar plek waar het wasrek gewoonlijk staat. Wasrek leeghalen, inklappen en in de schuur zetten. Oud papier uit de schuur gehaald en aan de weg gezet (want dat is vandaag zag ik tussen alle bedrijven door).

En ja: ik heb even overwogen om de kerstboom op de plek van het wasrek te zetten :-) (je bent een luie huisvrouw of je bent het niet...) Maar dat was toch niet niet zo'n handige plek onder de trap, zonder stopcontact in de buurt....

Paar potjes Uno gespeeld (soort pesten, maar dan voor kleuters - met kaarten dan wel). Boven gestoft en gestofzuigt, gegeten (gelukkig kookte de man), nog twee keukenkastjes opgeruimd en gepoetst terwijl ik mijn ouders belde. En zoonlief nog maar eens een paar keer ingemaakt met Uno.

Nu nog even fijn dit blogje typen en dan gezellig langs een vriendin. 

De mannen doen ondertussen samen het bad- en bedritueel van de kleine man. 
Het is erg gezellig geloof ik, want er kómt me een gegiebel van boven :-)Morgen hopelijk weer een relaxt dagje. 


Kennen jullie dit soort dagen? 8 opmerkingen:

 1. Aan de lopende band heb ik dit soort dagen. Het gáát maar door. Het verschil is dat ik daar dan niet van die energieke wervelende blogposts over kan schrijven ;-).
  Ik heb ook wel dagen dat er niks uit mijn handen komt. Dat ik ergens aan wil beginnen, maar het steeds niet opschiet. Willen stofzuigen, maar dan doet de stofzuiger het niet of zijn de zakken op, wil ik boodschappen doen en dan regent het net heel hard, wil ik een instantie bellen, maar dan zijn ze net in gesprek of niet aanwezig op dat tijdstip. Ken jij die dagen ook?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hou op, schei uit... ja die dagen ken ik jammer genoeg maar al te goed. Volgens mij heb ik vandaag iets in die richting...
   Dank je voor het compliment trouwens :-)

   Verwijderen
 2. Ja, behalve dat ik met Uno genadeloos wordt ingemaakt door een 10 jarige want het is geen kleuterspel (7+)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wacht... het is Uno junior. En soms wordt ik ook flink ingemaakt door zoon hoor

   Verwijderen
 3. Hahaha, heel herkenbaar, behalve dat ik helemaal geen tijd heb om te shoppen. Dus gewoon in mijn oude kloffie overal heen ga. Het is vreselijk maar hopelijk volgend jaar beter. En dat is het al snel.
  En Uno Junior bedoel je, denk ik, want die is wel voor kleuters, spelen wij ook heel veel. We hebben ook gewone Uno en die is ook heel leuk, maar voor kleuters nog wel wat lastiger.
  En hopelijk heb je een gezellige, rustige avond gehad bij je vriendin. Kun je weer even opladen als het goed is.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier ook nauwelijks tijd. Vandaar het turbowinkelen. Heb zelfs al één en ander online gekocht (zo niet mijn voorkeur met kleding) omdat het anders simpelweg niet lukt. En ja Uno junior is het. Wist niet dat er verschillende varianten waren :-).

   Verwijderen
 4. Heel herkenbaar inderdaad! Met twee baby's heb je sowieso altijd wel iets te doen en de peuter er nog bij maakt het ook wat druk ;) Maar hij gaat bijna naar school, dus dan wordt het iets rustiger, al zullen we dan de hele dag op de klok kijken, haha!
  Groetjes, Doortje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. drie kleintjes thuis is wel flink druk ja... Op de één of andere manier vond ik dat school het juist drukker maakte. Hopelijk werkt dat bij jou anders.

   Verwijderen