Pagina's

donderdag 17 december 2015

Bikkelen of genieten?

Pfff het is wel echt bikkelen hoor, met extra werken, kerstetentje van het werk, zorg voor zoon, extra gedoetjes op school enzovoorts. Ik mag heel blij zijn als ik op een dag ergens nog een half uurtje ongeplande tijd heb (ergens na bedtijd of zo).

Het begint hier al met al een beetje rommelig te worden in huis en mijn wintersokken zijn ook op, want ik ben niet bij met de was. En over de staat van de auto moeten we het al helemaal maar niet hebben...

Eigenlijk heb ik erg veel zin om dat kerstetentje op school morgenavond gewoon te schrappen.
Zoonlief wordt met de dag ongezelliger en ik zie onderhand meer lol in een avondje gezamenlijk bankhangen dan in nog een avondje extra activiteiten...

Ondertussen genoot ik wel erg van het kerstetentje van mijn werk. Wat leuk dat ik met van die fijne mensen mag werken. En wat gezellig is het om uit eten te gaan rond de feestdagen met al die mooie verlichting en aankleding.


Geniet jij van deze periode? Of vind je hem ook net iets te druk?16 opmerkingen:

 1. Ik haat de feestdagen en al het commerciële gedoe daarrond.... Hier gaan kerst- en nieuwjaarsperiode voorbij zoals alle gewone andere dagen, niets meer en niets minder. De kinderen zijn volwassen, het huis uit en vieren kerst feest met de schoonfamilie, nieuwjaar vieren ze met vrienden. Mijn man moet 'die' dagen zowiezo werken dus 'iets' organiseren heeft totaal geen zin. Ouders en schoonouders zijn hoogbejaard en 'vieren' die dagen liefst in alle rust in hun huisje zodat hun normale routine van eten en slapen niet onderbroken wordt.
  Ik ben altijd blij als die feestdagen voorbij zijn maar het stoort me niet dat ik die dagen vaak alleen thuis ben. Onze bejaarde tantes en nonkels verwachten dan in de maand januari dat we 'gaan nieuwjaren' en als we in januari niet tijdig rond raken met die zo goed als verplichte bezoekjes, zijn de tantes en nonkels niet welgezind..... Ik haat al dat gedoe en ben blij als de rust en drukte daaromtrent voorbij is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je het zo beschrijft, snap ik best dat je kinderen het bij de schoonfamilie gaan vieren.
   Sarah

   Verwijderen
 2. Gelukig maar dan dat we vandaag voorjaarstemperaturen krijgen, dan heb je geen wintersokken nodig, haha!
  Ik zou je zoon gewoon lekker ziekmelden voor het etentje, je schreef al dat hij zelf al tegen die activiteiten opziet. Plotsklapse buikpijn ofzo..... Ik zou zelf altijd een goede afweging maken voor wie zoiets leuk is, alleen voor anderen of ook voor hem. Is dat laatste niet het geval: skippen. Ik vind de feestdagen wel leuk, maar er moet wel een bepaalde rust in zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOL ja het gaat best met die dunne sokken. De sokken zitten inmiddels in de wasmachine, maar verder zijn ze nog niet gekomen...
   Zoonlief wilde vandaag toch gaan. Er mochten pertinent geen ouders mee, dus ik heb de keuze bijhem gelegd. Hij is gegaan en het was leuk :-)

   Verwijderen
 3. Wij zijn allemaal doodop...ik probeer te genieten maar wil eigenlijk alleen maar slaaaaaaaaaapen...beetje dubbel dus. Wij hadden gisteren het kerstdiner op school, mijn man was 'ober' en dat vond zoontje heerlijk (hij was ook erg moe, dus dan is het fijn als papa in de buurt is). Eenmaal thuis stortte hij compleet in en vannacht een nachtmerrie. Maar goed, bijna vakantie en dan kunnen we allemaal weer een beetje bijkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja.... slapen........ heerlijk!
   En morgen een dagje niets hoeven. Héérlijk!

   Verwijderen
  2. Fijn dat je man erbij kon zijn. Wel jammer van de nachtmerrie. Alvast fijne vakantie!

   Verwijderen
 4. Ik geniet van (bijna) alle dagen dus ook van feestdagen, zowel in december als in de andere 11 maanden. Vieren en genieten maar wel op mijn eigen manier! Dat is een amdere manier dan de meeste mensen (geen verplichtingen, geen 'kermis ipv kerstmis) Ik heb nog een tante en daar ga ik elke maand een keertje op bezoek en dus ook in december.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klinkt fijn Janne! Fijn gezellig en rustig. Geniet ervan!

   Verwijderen
 5. Bij ons valt het nog mee. Wel wat meer activiteiten op het kdv, maar met de kerst gaan we maar 1 keer weg, dus we zijn veel met ons gezin en kunnen dan doen wat we zelf willen. Ik ben wel benieuwd hoeveel drukker het wordt als onze zoon straks naar school gaat, maar dit jaar hebben we in ieder geval geen stress en genieten we! Succes nog even met de drukte! Groetjes, Doortje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Fijn dat het een rustige kerstvakantie met het gezin wordt.
   Die dagen gewoon samen vind ik persoonlijk toch het gezelligst.

   Verwijderen
 6. Oudste zoon heeft morgen de laatste twee proefwerken en dan vakantie. Echter het hele komende weekend moet hij werken. En dan 4 dagen vrij, slapen, gamen. Hij mag van mij. Woensdagavond nog zijn ehbo examen.
  Dochterlief heeft ook morgen vakantie. Maar in de kerstvakantie gaat ze al leren voor de komende proefwerkweek.
  Allemaal dus veel rusten en voorbereiding.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kinderen doen je naam ook eer aan zeg. Wat goed dat ze zo vlijtig bezig zijn met hun examens. Dat is een heel andere dynamiek dan met kinderen op de lagere school.

   Verwijderen
 7. Dochter van 10 vindt het kersdiner helemaal te gek. Ze helpt mee met het maken van de hapjes die we hebben opgegeven (gehakt balletjes, halal op haar verzoek, ze lust geen kipgehakt en haar vriendinnetjes kunnen het ook eten zo). Daarna doet ze een feestjurk aan en ze prut wat met haar blush en lipgloss. Haren mooi in de krul. Dit jaar had ze disco erna en wat heeft ze genoten.
  Als het allemaal teveel wordt voor je zoon dan houdt je hem toch lekker thuis. Er komen nog jaren zat voor een herkansing.
  Nic.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij is geweest! Alleen en net in gala, maar heeft wel genoten en gedanst :-)
   Fijn dat je dochter zo geniet zeg.

   Verwijderen
 8. Ik vind het op het moment eigenlijk te druk! Niet zo fijn dus.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen