Pagina's

maandag 14 december 2015

Aftellen geblazen

Nog even doorbikkelen en dan is het godzijdank eindelijk kerstvakantie. Ik kan niet wachten (maar misschien begrepen jullie dat al uit de eerste zin). 

Op mijn werk is het flink druk met dingen die af moeten en een kerstdiner wat nog gepland staat. De man werkt zich vrolijk door een stapel aanvragen voor offertes heen en zoonlief stuiterde vandaag al hoestend weer eens tegen het plafond. 

Want leuk hoor alle drukte op school, maar voor kinderen die meer behoefte hebben aan structuur en regelmaat is het een regelrechte ramp. Sinterklaas is net weg en we zitten alweer in allerlei kerstgedoe. Dan is er morgen ook nog eens een invaljuf (fijn... drie verschillende juffen in één week), woensdag een kinderfeestje van zijn beste vriendinnetje in een binnenspeeltuin en zijn ze donderdagmiddag vrij, met 's avonds kerstdiner.

Met een kind wat zich door zijn adoptie achtergrond snel onveilig voelt zonder ons in de buurt (= in bijna elke situatie die erg afwijkt van het reguliere) betekent dit dat hij tegen alle drie de komende dagen opziet. Omdat ik het belangrijk vind dat hij toch mee kan doen - binnen zijn grenzen - heb ik mijn eigen schema omgegooid om mee te kunnen gaan naar het feestje en naar het kerstdiner (als het kind daar tegen die tijd daar überhaupt nog heen wil). 

En zo hebben zowel kind als ikzelf een week die veel drukker is, dan prettig voelt.


Enfin... ondertussen zal ik blij zijn als het vrijdag is... 


Duimen jullie mee voor een onverwacht soepel weekje? 

8 opmerkingen:

 1. Ik duim voor je, en vooral dat het voor je zoon leuke activiteiten worden (dan zijn ze het voor jou ook). Het is voor "gewone" kinderen al veel, laat staan voor jouw kind. Ik snapte op de basisschool nooit zo goed waarom alles in die laatste week gepropt moest worden, dat is toch voor niemand leuk (ook voor de juffen/meesters niet). Bij mij is de laatste nu van de basisschool en ik ervaar dit jaar een enorme rust: geen kerstviering op school/geen werkstukken die nog even snel af moeten/geen kerstoptreden van muziek (want daar is ze mee gestopt) en geen kinderfeestje meer want ze is ook nog jarig. Wel een toetsweek maar die was gisteren al afgesloten, ze heeft nog een sportdag vandaag (lekker niet-kersterig ;-)) en dan hebben beide kids vakantie. Halleluja, leve de middelbare school! Oh, dat duurt voor jou nog even, haha! Nee hoor, de basis-schoolperiode is ook gewoon heel leuk, maar rondom de feestdagen is het allemaal zo overdone.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We doen ons best om de boel dusdanig in te kaderen dat het inderdaad leuke activiteiten worden. Nog 2 dagen te gaan tot vrijdag!

   Verwijderen
  2. Fijn dat het op de middelbare school rustiger is qua festiviteiten.

   Verwijderen
 2. Ik zal voor je duimen! Het valt mij ook altijd op dat de drukke Decembermaand nog veel drukker wordt door alle kerstborrels, markten en andere dingen waar je als ouders verwacht wordt ;) succes!
  Groetjes, Doortje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind ook dat het op school veel te onrustig is in december. Mijn zonen floreerden daar ook niet op. Het kan best wat minder allemaal.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik duim met je mee!

  Tot nu toe gaat hier alles vrij soepeltjes, ondanks alle afspraken, uitvoeringen, toetsen, kerstvieringen en kerstdiners. Hoe verzinnen ze het. Op dat soort momenten zou ik wensen dat mijn kinderen het net zo op school hebben als ik vroeger, zonder al te veel heisa.

  Zoonlief zei: Waarom moet ik nu ook in de avond naar school voor het kerstdiner met de klas, ik zie ze toch al elke dag.

  Groetjes,
  N.


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat alles soepel loopt. Enne... goeie opmerking van je zoon... LOL!

   Verwijderen