Pagina's

dinsdag 17 november 2015

Ziek

Er gebeurt hier van alles, maar hoe meer actie er thuis is - hoe minder actie op het blog.
Stom is dat eigenlijk. Gezapigheid geeft hier én meer onderwerpen en meer tijd om erover te schrijven. 

Er was verdrietig nieuws wat ons bezig hield en wat er op de achtergrond nog steeds is. Ik had een stroef lopend functioneringsgesprek, botste nog even met een vriendin - praatte de boel uit en werd ziek. En dat alles in krap twee weken naast werk, administratie, huishouden, de zorg voor zoonlief en de aankoop van een bril. 

Inmiddels lijkt mijn stem terug te komen en neig ik steeds meer naar nog minder werken. Want het is hier gewoon druk. En in al die drukte begin ik me af te vragen of het steeds ziek zijn daaraan ligt. 

Ik bedoel: die slechte weerstand moet toch ergens vandaan komen? Of zijn meer moeders het eerste schooljaar constant ziek? 

Ik zit nu op eens per 1-2 maanden een week flink ziek. En de doorgever van de bacillen, de aanstichter van dit alles...? Die is misschien een half dagje hangerig om dan weer lekker FIT te zijn. Grrr!

Het komt mij in ieder geval m'n neusgaten uit (en niet alleen letterlijk).


Was / ben jij vaak ziek met jonge, schoolgaande kinderen in huis?


13 opmerkingen:

 1. Wat vervelend dat je steeds ziek bent. Wij hadden dat niet op de basisschool maar toen zoon naar de opvang ging met zes maanden. Om hopeloos van te worden. Zelfs mijn ouders die toen nog twee dagen per week oppasten waren steeds ziek. Bij dochter hebben we hier gelukkig geen last van gehad.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij ons is de basisschool de eerste 'opvang' elders. Dus waarschijnlijk doen we dan een inhaalslag... ;-)
   Wel erg dat je ouders ook steeds ziek werden. Gelukkig had je bij je dochter kennelijk alle bacillen al gehad.

   Verwijderen
 2. Ja elk verkoudheids of griepvirus pakken mee, dat is begonnen vanaf het moment dat oudste naar de peuterspeelzaal ging. Nu oudste op de basisschool zit begint het gelijk na de zomer vakantie tot ongeveer eind maart. Elke keer probeer ik maar te denken mooi, dit virus kan ook weer van het lijstje die komt niet meer terug.

  Gas terug nemen kan nooit kwaad! Het is goed om naar je lichaam te luisteren op het moment dat het aan geeft dat het genoeg is en zo niet langer gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei... dat is wel heftig als je nog steeds met alle ziektes meedoet. Ik hoop zo dat we hier na deze winter vanaf zijn.

   Over dat gas terugnemen heb je helemaal gelijk. Ik ga me bezinnen.

   Verwijderen
 3. Inderdaad, die slechte weerstand komt ergens vandaan. Je weet zelf het beste waar vandaan. Stapje terug misschien?
  Zelf heb ik er gelukkig nooit last van gehad, maar werkte in die tijd niet buitenshuis.
  Ik heb respect voor de mama's van nu, zij moeten veel meer ballen in de lucht houden.
  Ik heb een hele wijze les geleerd tijdens mijn kraamopleiding : Zorg goed voor jezelf, want anders kun je ook niet goed voor een ander zorgen.
  Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toen ik nog volledig verlof had en zoon thuis was vond ik het veel relaxter. Nu met school en werk is het een hoop gesjees. Ondanks dat er bij mij al een paar uren af zijn. Het lijkt me heerlijk om niet te hoeven werken naast de opvoeding, maar dat is hier voorlopig niet haalbaar.

   Minder uren kan wel en gaat mogelijk ook gebeuren.

   Verwijderen
 4. Ik heb geen kinderen, maar werk in het onderwijs. Ook een grote bron van bacteriën ;) Over het algemeen gaat de griep mij wel voorbij, maar dit keer heeft hij mij ook goed te pakken. Beterschap bespaarzuinig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ik ben ook inderdaad niet de enige in mijn omgeving die geveld wordt. Soms lijkt het ook wel alsof mensen vaker ziek zijn.
   .... Of zou ik gewoon iedereen aansteken....?

   Verwijderen
 5. Nee, hier viel het bij mij wel mee met ziek worden toen ze naar school gingen. Ik had dat eerder toen we nog geen kinderen hadden. Ik ben toen een paar keer van werkplek gewisseld in de zorg, en steevast als ik ergens begon, werd ik meteen ziek (waarschijnlijk pikte ik dan net weer een nieuw virusje op), Beterschap, en doe vooral waarvan jij denkt dat goed voor jullie is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOL dat is ook fijn starten als je op elke werkplek eerst ziek wordt... ;-)

   Hier peinzen we nog even over de uren. De knoop wordt gehakt als ik weer fit ben.

   Verwijderen
  2. Nee, dat was nooit fijn starten, dan voel je je zo schuldig! Maar goed, dan had ik wel meteen flink weerstand opgebouwd, zullen we maar denken.
   Slim, dat van dat knopen doorhakken, fit denkt toch iets helderder na. Evengoed succes!

   Verwijderen