Pagina's

woensdag 18 november 2015

Vluchtelingen met zakgeld de straat op

Vaak luister ik naar het journaal als ik van mijn werk naar huis rijd en bijna altijd verbaas ik me. Of  nee verbazen is niet altijd het goede woord. Soms is 'een lichte shock vanwege de vermelde stupiditeiten' een betere omschrijving. 

Echt... sommige plannenbedenkers staan kennelijk zo ver af van de realiteit dat hun plannen.. tja... te dom zijn voor woorden. Piet op de hoek met zijn vmbo-opleiding had ze gelijk kunnen vertellen dat het een prut-plan is, maar kennelijk hebben sommige lui uit de politiek niet zulke goede connecties.

En waar gaat mijn gesputter in dit geval over? Over het voorstel om bij het niet langer kunnen plaatsen van vluchtelingen, jonge mannen met wat zakgeld de straat op te sturen, in plaats van ze onderdak te bieden.

Wat ben je in vredesnaam aan het doen als je mensen binnenhaalt die je kennelijk niet op kunt vangen? En wat gaan we dan weer doen met de maatschappelijke problemen die dit oplevert? Hoeveel zakgeld moet dit dan zijn, dat iemand voor hoelang precies op een nette manier zelf voor opvang moet kunnen zorgen? Mogen vluchtelingen dan opeens wel werken? Wordt het een trend om mensen uit te nodigen om ze dan in de tuin van de buren te parkeren? 

Zomaar wat vragen.

Morgen is er weer nieuws. 

Hopelijk iets met meer perspectief. 
4 opmerkingen:

 1. vanochtend om 8.30 gehoord op journaal.. er is een toename van de werkloosheid gemeten en dat komt.... omdat er nu mensen zijn die werk zoeken en dat eerder niet deden... HUH waarom zoeken ze nu wel? ik vul even in voor Den Haag... omdat ze werkloos zijn geworden? omdat contracten niet verlengd worden? omdat oproepkrachten niet meer opgeroepen worden? en ja dan ga je opnieuw werk zoeken... Bieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat soort dingen... inderdaad. Het nieuws zorgt voor een constante stroom van verwondering,

   Verwijderen
 2. Toen ik het las over het op straat sturen van vluchtelingen dacht ik eerst dat dit een misplaatst soort grap was. Maar nee, het was nog gemeend ook. Echt, ik heb even om me heen gekeken in wat voor raar land ik nu toch terecht was gekomen, en dat zonder te reizen. Ik snap echt niet dat iemand dit uit zijn mond krijgt in Den Haag, volgens mij sterven je hersencellen af wanneer je mag meeregeren. Tja, en dat van die werkelozen.......die vallen blijkbaar zomaar uit de lucht? Echt hoor, ik wil wel weer eens positief verwonderd zijn ipv dit soort stupiditeiten te horen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Blijkt dus wel dat de situatie onhoudbaar is... Wanneer gooien we nu eens de grenzen dicht voor gelukszoekers?

  BeantwoordenVerwijderen