Pagina's

zondag 22 november 2015

Tijd is geld

Het blijft ergens een stomme uitspraak, maar het valt me de laatste tijd op dat je beter geld kunt besparen als je meer tijd hebt. Dan levert het hebben van tijd je geld op ( en ja ik weet dat de uitspraak niet zo bedoeld is ;-))

Zo moest ik een nieuwe bril. In het tijdperk voor zoon trok ik voor dergelijke aankopen rustig 2-3 middagen uit, om dan in verschillende winkels prijzen en brillen te vergelijken. Na rijp beraad werd er dan een leuke, betaalbare bril gekocht. 

Zo werkt dat dus niet meer. Met gemiddeld één kind- en arbeidsloze middag per maand moet er snel gehandeld worden en is er ook veel minder ruimte om prijzen en opties te vergelijken. 

En dus liet ik via de website van Hans Anders drie leuke monturen doorsturen naar de winkel, plande gelijk een oogmeting voor een paar dagen erna en liet ik lenzen klaarleggen (want slechte ogen en probeer er dan maar eens achter te komen of die wazige vlek in de spiegel er goed uit ziet met die nieuwe bril...).

Oogmeting gedaan, lenzen in de ogen gefrummeld, proefmonturen gepast en de winkel nog even gescant op leuke en vooral passende monturen. Keuze gemaakt (want gelukkig een passend, leuk montuurtje) en hup de boel besteld, met gelijk een zonnebril in hetzelfde montuur. In krap anderhalf uur was de koop gesloten en togen we huiswaards.

Ik vond het niet goedkoop: 340 euro was ik kwijt voor twee brillen (wel met extra dun geslepen glas).  Zou het gras elders groener zijn? Geen idee want het werd niet vergeleken.

Zijn jullie in drukke tijden ook meer geld kwijt?
8 opmerkingen:

 1. ja :) maar meer werken levert nog altijd meer op... ik heb sinds de zomer een huishoudelijke hulp.. kost me 130/150 per maand.. maar levert me wel een redelijk vrij weekend op met tijd voor mn kinderen en man :D ik werk fulltime als gastouder.. huis moet dus elke week wel gedaan worden dat doet nu de hulp.. er blijft nog genoeg over voor mezelf.. 5/6 wassen per week, bedden verschonen, vaatwasser, boodschappen, koken, opruimen, tafels dagelijks schoonmaken, vloer dagelijks stofzuigen/vegen en natuurlijk eigen kids halen/brengen naar school enz, en tussendoor ook nog leuk spelen en knutselen met opvangkids ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klinkt heerlijk die huishoudelijke hulp. Ik kan me voorstellen dat je na een volle week als gastouder niet zit te wachten op nog een ochtend poetsen.

   Verwijderen
 2. Ik ben al blij dat ik online wat kan surfen om te bepalen wat de richtprijs is. Meerdere winkels aflopen is echt niks voor mij.
  Wanneer ik tevreden ben van wat ik heb gekocht probeer ik niet meer te kijken of het gras elders groener was, dat zou de aankoop maar verpesten.
  Geniet van jouw aankoop.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het gras elders ook maar niet onderzocht ;-) en ben erg blij met de twee nieuwe brillen.

   Verwijderen
 3. Ik heb geen kind. Ik ben maandag tot en met vrijdag minimaal van 7.30 tot 18.00 van huis. Ik ga echt geen drie zaterdagmiddagen op zoek naar iets. Of werkte je voordat je zoon er was niet full time. Ik zie juist veel vriendinnen met schoolgaande kinderen die best veel vrije tijd hebben. De meeste werken drie dagen en hebben dan twee dagen onder schooltijd vrij voor dit soort zaken terwijl ik alles in weekend moet proppen. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik werkte ook voor de komst van zoon inderdaad niet full-time. Ik kan me voorstellen dat je met zo'n volle werkweek niet meerdere vrije zaterdagen gaat spenderen aan vergelijkend warenonderzoek. Zéér verstandig.

   Verwijderen
 4. Ja, meestal wel, hoewel het soms ook wel weer kan besparen, bijvoorbeeld op boodschappen. Maar als er idd iets gekocht moet worden of er is een feestje of iets, dan ben ik altijd meer kwijt in drukkere tijden. Je vindt het dan toch vaak sneller goed, althans, ik denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja zo werkt dat: fijn als het afgevinkt is en dat het dan misschien een paar euro meer kost is dan jammer, maar helaas.

   Verwijderen