Pagina's

zaterdag 28 november 2015

Sinterklaas bespaarbaas

Aangezien er hier minder gewerkt gaat worden (de knoop is definitief doorgehakt), mag / moet er ook beter opgelet worden op wat er per maand uit gaat.

De decembermaand is wat dat betreft een goede vingeroefening. 
Laten we maar eens beginnen met sinterklaas. 

Gelukkig heb ik niet veel tijd om te winkelen en is zoonlief zo'n schatje met een klein - maar zeer beslist - wensenlijstje. 

Om de kosten binnen de perken te houden met wel een goed gevulde zak wil ik me aan het volgende lijstje houden:

- Iets wat ze willen
- Iets wat ze nodig hebben
- Iets wat ze kunnen dragen
- Iets om te lezen of te luisteren

En dat is dan ook maar gelijk maar wat ik aan ga houden voor de man, die koopt namelijk ook nauwelijks iets voor zichzelf. 

Ik moet het er dan wel even over gaan hebben wie mijn kadootjes koopt, want punt één werkt de man op dit moment gruwelijk veel en punt twee is het lastig om voor mij dingen te kopen (want ik hoef niet zoveel qua spullen, wat ik wil heb ik al en als er nog wensen zijn dan zijn die zeer specifiek en vaak niet uitgesproken...). 


Het maakte me wel even nieuwsgierig: wie koopt jouw sinterklaas (of kerst...) kadootje?
En wat is je budget per persoon voor sinterklaas?

9 opmerkingen:

 1. Ik heb mijn eigen sinterklaas cadeautjes gekocht. Een aantal dingen die er nodig waren in huis (nieuwe vorken, nieuwe theedoeken, een nieuwe agenda) en op mp heb ik borduurpakketten gevonden die ik mezelf cadeau doe. Eigenlijk zou dochter de cadeautjes voor mij kopen, maar dat doet ze nu met de kerst.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij doen geen cadeautjes met sinterklaas voor de volwassenen. We hebben de kinderen vanaf kleins verteld dat de sint alleen iets geeft aan kinderen. Mijn ouders (waar we het mee vieren) kopen altijd een letter voor ons van een fijne winkel. Met de kerst krijgen we een boek van mijn ouders en meestal koop ik dan iets voor het hele gezin (een spel, een uitje, vorig jaar een Wii U omdat de oude wi kapot ging). Man koopt iets van lingerie voor mij of een luchtje/bad/doucheschuim van Rituals. Hij regelt dat helemaal zelf via internet. Meestal weet ik wel wat voor man dat koop of bestel ik dan.
  Nic
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klinkt als een goed systeem. Goed idee om met de kerst iets voor het hele gezin te kopen. Is voor hier ook misschien wel een goed idee.

   Verwijderen
 3. Hai, je zal het misschien wel gek vinden maar sinterklaas cadeautjes koop ik voor mijzelf en vier ik in mijn eentje en ik word er nog blij van ook.
  Alweer enige tijd alleenstaand begon ik het vieren van sinterklaas te missen en omdat mijn vrienden of geen sinterklaas willen vieren of dit al met eigen kids en famlie doen had ik bedacht dat ik het net zo goed zelf kon doen. En zodoende geniet ik van de lichtjes in de stad als ik inkopen doe en geniet ik nog meer als ik de stapel met ingepakte cadeautjes zie groeien en verheug me,echt waar, iedere dag weer over het moment dat ik ze allemaal uit ga pakken :-)
  Ook mijn schoen zet ik neer als de Sint weer is aangekomen. Noem het zielig, saai of kinderachtig, maar ik geniet ervan. Waarom altijd een ander nodig hebben als je het ook zelf leuk kan maken, toch?

  Enne... als ik jarig ben en wakker wordt, ga ik eerst voor mijzelf zingen. Heeft hetzelfde effect. Word ik blij van :-))

  Groetjes, Astrid C.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is helemaal niet raar of gek, want er zijn meer mensen die het zo doen... ik zelf namelijk ook!

   Verwijderen
  2. Ik vind het ook een prachtig idee om het zo te doen. Zou ook heel goed bij mij passen. Je hebt me op een idee gebracht!

   Verwijderen
  3. Voor mij valt dit onder goed voor jezelf zorgen :-)
   Kadootjes voor mezelf laat ik ook inpakken (ook als ze niet voor sinterklaas zijn). Heerlijk om ze dan nog even weg te leggen en een paar weken later precies te krijgen wat je je wenste ;-)

   Geniet ervan!

   Verwijderen
 4. Ik schreef hier eerder al een paar blogjes over: ons budget is minimaal (te vinden onder de label 'Sint zonder cent'). Hoe en of de Sint dit jaar aan mij zal denken? Ik moet het maar afwachten denk ik.. ;o)

  Maar eerlijk is eerlijk; ik kocht al wel stiekem een 'vulcadeautje' voor mijzelf en mijn partner. Spannend dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn man koopt mijn Sinterklaascadeautje en degene die me getrokken heeft! Wij vieren het a.s. zaterdag.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen