Pagina's

donderdag 26 november 2015

Nachtrust

De afgelopen weken wordt er hier slecht geslapen. Er is de onrust van sinterklaas met opeens ook wat angst ervoor (welke gek bedenkt dat het een leuk idee is om in het sinterklaasjournaal een steen te laten zijn waarmee alle deuren open gaan?! ). En sinds een paar dagen is er ook nachtelijk gehoest.

Al met al mag ik blij zijn als ik voor 6.30 uur nog slaap (helaas.... vandaag 5.30 uur - en zoonlief sliep daarna weer, maar ik niet).  Als je er dan 's nachts ook nog een keer uit moet, dan doet dat wat met de algehele fitheid en het denkvermogen.

Tja... moederschap...


Ik ga vanavond maar 'ns wat vroeger naar bed en hoop morgen weer eens gewoon wakker te worden door de wekker (om 7 uur). 


13 opmerkingen:

 1. O nee, hoop dat je nog wat nachtrust hebt gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mwah: ik weet niet meer of ik er nou 1,2 of 3 keer uit ben geweest.
   In ieder geval ergens om 3 uur nog honing en olijfolie gegeven.

   Zoonlief slaapt na toedienen van honing en olijfolie in ieder geval wel gelijk weer in (zonder verder gehoest) en ik kennelijk ook....

   Verwijderen
 2. Dat is inderdaad geen slimme actie van het Sinterklaasjournaal zeg! Ik vind dat hele journaal, zo leuk als het mag zijn, enorm stressvol.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor oudere kinderen sluit het misschien goed aan, maar voor veel kleuters is het echt to much. En ik kan het niet omzeilen, want ze kijken het op school.... jammer genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij ons gaat het beter sinds hij vorige week de sint heeft ontmoet in de dorpsbieb. Zoontje had een tekening gegeven, kreeg daar spijt van (vond hem zelf eigenlijk ook heel mooi) ging hem terug vragen (held!) en Sint had daar alle begrip voor :-). Hij slaapt nu weer door (meestal). Maar ik zal blij zijn als de goede man weer optieft richting Spanje. Sinterklaasjournaal mag van mij ook wel een tandje minder, mijn 5-jarige trekt het erg slecht ook (wordt ook op school gekeken, dus omzeilen lukt idd niet). Sterkte en stukje chocoladeletter wil wel eens helpen (bij mij althans ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOL! Hier gaat ook de vlag uit als de goedheiligman weer terug is naar Spanje. Nog een ruime week en nog één ding op school (sint in de klas en op school lunchen - om gelijk maar twee stressoren op één dag te hebben....).

   Verwijderen
 5. Ik had mijn (autistische)kinderen al vroeg(rond twee jaar) vertelt van onze grotemensen samenzwering die Sinterklaas heet. Ze mochten delen in het grote geheim. Dat was ook spannend, en minder spannend dan de gehele sinterklaasstres bij elkaar. Ze hielpen 'stiekem' met een kadootje inpakken(voor henzelf, zodat het uitpakken niet te spannend werd) en hielpen mee met gedicht voor broertje/zusje. Het grote geheim bewaren konen ze goed. Ze hebben niets verklapt aan leeftijdgenootjes. Het leuke was wel dat bij ons het accent verschoof naar kadootjes geven, ipv kadootjes krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een goed idee om je kinderen al vroeg te vertellen dat sinterklaas niet bestaat. Ik heb het ook al overwogen. We kijken het hier nog even aan.

   Die verschuiving van krijgen naar geven is een mooie!

   Verwijderen
 6. Hou op over het Sinterklaasjournaal. Elk jaar weten ze de kinderen nog meer op stang te jagen. Heb je net je kind gerustgesteld dat iets wel meevalt, komen ze weer met een ander verhaal op de proppen dat nog angstaanjagender is en totaal niet aansluit bij de verhalen die je je kinderen zelf hebt verteld. Daar blijft je geloofwaardigheid als ouders.

  Ik snap ook echt niet waarom scholen hier aan meewerken. Juffen en meesters geven zelf aan dat de laatste maand(en) van het jaar lastig zijn voor kinderen. En dat is vaak ook te merken aan de leerprestaties. Zou er daarom geen kerstrapport meer zijn?

  Gelukkig is zoonlief het hier zat en kijkt uit eigen beweging thuis niet meer naar het Sintjournaal. Helaas is de twijfel over de zelfopengaande deuren al gezaaid ..... en bedankt Diewertje!

  Groetjes,
  andere N.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoon wil hier thuis ook niet naar het sinterklaasjournaal kijken (of naar wat dan ook van sinterklaas). Eigenlijk zielig dat hij dat op school noodgedwongen wel moet.

   De liedjes en het schoen zetten vindt hij leuk. Verder doen we er maar niet teveel mee. Lang leve Netflix en het platteland (hier geen rondwandelende sinterklazen)

   Verwijderen
 7. Dan heb ik blijkbaar dus mazzel met mijn kinderen, vergeten hun schoen op te zetten. Zijn ook niet naar het ophalen van Sint geweest, want het regende. Wel naar het feestje(?) in het dorpshuis. We kijken wel het Sinterklaasjournaal maar liggen daar niet wakker van. Weet natuurlijk niet hoe dochter het volgend jaar op school gaat doen, ze is nu 3 jaar en interesseert het (nog) helemaal niks. Broer is 7 en gelooft volgens ons nog heilig. Heeft ook geen vragen, kijkt het en het is weer klaar.
  Wat bij ons wel een drama was, was Sint Maarten. Zo;n stuiterend kind de hele dag en had hij ook nog geen vriendje te spelen dus mij de hele middag irriteren.
  En volgende week zal het wel komen, vrijdag op school en zaterdag bij oma. Maar dan hebben we eerst nog een verjaardag dus dan zijn ze al druk genoeg daarvan.
  Dus tot op heden heb ik het altijd gewoon een gezellig feest gevonden, maar weet dus niet hoe dochter gaat reageren als ze op school komt te zitten.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn dat je kinderen er zo relaxt van genieten. Ik denk dat het met dit soort dingen veel uitmaakt hoe prikkelgevoelig kinderen zijn.

   Verwijderen