Pagina's

donderdag 5 november 2015

Moederlijke verbraving

Sinds ik moeder ben vind hier een algehele verbraving plaats.

Nachtelijk stappen? No way met een koter die om 7 uur present (PRESENT!!!) is. Of me net nog een uurtje eerder wakker maakt.
Vloeken deed ik al niet echt, maar tegenwoordig leidt zelfs pijnlijk hoofdstoten meestal tot wat geluidloze mondbewegingen en een ... 'chips! in verband met het feilloos napraten en onthouden van alles wat er niet onthouden en nagepraat moet worden.

En sinds twee dagen zitten de liedjes van een (ontzettend leuke) kindercd in mijn hoofd en zit ik 'falderalderiere - alle eentjes hebben dikke teentjes' neuriend in de auto.


Het moet .. verdikkie niet gekker worden. 


Herken je het?

10 opmerkingen:

 1. Hoort echt bij het moeder zijn. Vroeger zou ik geld gegeven hebben om eens uit te mogen slapen. Nu sta ik doordeweeks om 4:45 uur naast mijn bed en in het weekend uiterlijk 6:30 uur. 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 2. LOL! Ik vind het wel grappig. Je moet nu natuurlijk ook het goede voorbeeld geven ; )

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het hoort erbij. Kun jij je dit soort veranderingen nog herinneren toen bij jou de eerste kwam?

   Verwijderen
 3. Ach zo gaat dat. Onze kinderen zijn al groter dus dan mag je weer een beetje uitslapen. Maar ik luister in de auto naar Violetta, ook als dochter er niet bij is.
  Nou wordt ik altijd vrolijk van Spaanse liedjes dus dat is mijn excuus ;)
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Violetta kenik og niet. Leuk om te horen dat ik niet de enige ben die de favoriete liedjes overneemt.

   Naar dat uitslapen kijk ik nu al uit! ;-)

   Verwijderen
 4. Inmiddels zijn hier de kinderen groot (24, 20 en 15) De oudste is de deur uit en de heren (en manlief) bemannen samen met mij het huis. Uitslapen, theoretisch wel, praktisch niet. Ik ben een ochtendmens dus in het weekend 7-8 uur beneden en werkdagen 6 uur. Het goede voorbeeld geven (ahum opvoeden dus) blijft ook als het grote kinderen zijn; vloeken siert niet, opruimen moeten we allemaal, natte handdoeken ophangen na het douchen, haren van het putje afhalen, een was ophangen, vaatwasser leegpakken, tafel dekken en afruimen, lege flessen wegbrengen, hond uitlaten, boodschap halen voor mij en nog veel meer............

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En dan ga je een keer met je man naar de film en ben je laat thuis...moet je daar 3 dagen van bijkomen (niks meer gewend). Ik dacht altijd dat ik niet veel vloekte, maar goed, sinds die kleine papegaai er is blijkt dat nog best tegen te vallen (ahum).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOL ja die zie ik ook aankomen.. ;-)

   Hier wordt er kennelijk heel vaak verdorie gezegd (dorie in zoon zijn woorden). Oma kreeg laatst een standje van hem dat ze niet mocht vloeken (ze zei verdorie)

   Verwijderen
 6. ja heel herkenbaar!! en idd als t wel laat wordt, moet je ervan bijkomen ;) vloeken doe ik al lang (bijna) niet meer omdat ik als gastouder werk, merk dat als t wel mag, t me gewoon moeite kost.. :p geen slechte eigensahcap denk ik dan maar ;) verder hangt mn huis vol knutsels en bemand door speelgoed, dus je kan er hier niet echt onderuit dat er kinderen in huis zijn ;) en de oudste is 6 en zit in groep 3, dus kan nu lezen.. dus zelfs berichtjes appen naar elkaar of spellen kan echt niet meer ;) hele nieuwe fase :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet vloeken is zeker geen slechte gewoonte. En dus geef ik enthousiast het goede voorbeeld. Op een paar verdorie's na dan.

   Leuk he die knutseldingen die overal hangen. :-)

   Verwijderen