Pagina's

dinsdag 24 november 2015

Lunch meenemen

Het gaat hier erg goed met het meenemen van eten naar het werk. Wat hier enorm bij helpt is de stapel boterhammen die belegd en wel in de vriezer klaarliggen voor heel de week. 

Ik voerde dit systeem eerst in voor zoon, die dagelijks overblijft. Omdat dit zo makkelijk was en ik een paar keer brood van hem 'leende' om zelf mee naar het werk te nemen heb ik het nu voor ons allebei ingevoerd. 

Zoon krijgt trouwens dagelijks één belegde en één onbelegde boterham mee naar de gastouder. Zo kan hij het beleg daar ook uitproberen en mij scheelt het werk. 

Op de doordeweekse dagen dat we thuis eten laat ik boterhammen met kaas enigszins ontdooien, die we dan vervolgens in het broodrooster doen. Mmmmm!

Eerst nam ik zelfgebakken brood van de dag ervoor mee naar het werk, maar dat liep nogal eens mis doordat we nogal eens vergaten te bakken. Nu hoef ik er niet meer over na te denken: het brood ligt klaar in de vriezer. Het scheelt daardoor niet eens zo heel veel geld aan op het werk gekochte lunches (ongeveer 10 euro per maand), maar het scheelt wel gedoe. En wat mij betreft smaken de boterhammen uit de vriezer precies hetzelfde als dat je ze vers belegd. 


9 opmerkingen:

 1. heel nieuwsgierige vraag.. waarom krijgt hij de boterhammen mee naar de gastouder? en waarom dan die ene wel met beleg? is hij een lastige eter ? gewoon nieuwsgierigheid. . ;) mijn opvangkids krijgen hooguit hun boterham mee als ze t thuis nog niet op hadden oid ;) maar kan me best voorstellen dat dit in sommige gevallen juist beter werkt ;)

  ik eet altijd lunch van thuis aangezien ik thuis werk ;) ideaal haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze zoon heeft de neiging tot overeten. Wij geven eten mee, zodat de gastouder de grens niet hoeft te bepalen.

   Verwijderen
 2. Ik vind het nog steeds bijzonder dat mensen het bijzonder vinden zelf brood mee naar hun werk te nemen. ;)
  Nog niet zolang geleden deed iedereen dat, nu lijken veel mensen het opeens weer opnieuw uit te moeten vinden. Geen kritiek hoor, ik verbaas me gewoon.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOL ja pre-kantine moest je natuurlijk ook wel. Ik heb gewoon een hekel aan boterhammen smeren, maar hou t egelijkertijd liever wel het geld in mijn zak.

   Verwijderen
  2. Ik heb er ook een hekel aan maar maak de avond voor een werkdag altijd een yoghurtmix voor ontbijt (kan thuis zo vroeg niet eten) en brood of roggebrood voor tussen de middag klaar. 3 of 4 stuks fruit erbij en klaar ben ik. In de morgen altijd blij dat ik het dan niet hoef te doen. Nu geen kantine op mijn werk maar voorheen altijd wel. Als ik dacht aan het geld wat ik bespaarde kwam ik echt nooit in de verleiding. ;)

   Verwijderen
  3. Hier werd ook 's avonds gesmeerd. Nu dus eens per week, maar dan wel de avond van tevoren klaarzetten. De ochtend is al vroeg genoeg, die verloopt altijd soepeler zonder extra klusjes inderdaad.

   Verwijderen
 3. Ik kookte op zondagen voor vier dagen in de week omdat ik amper tijd had om te koken naast kinderen studie en werken. Dit vond ik veel handiger. Smorgens een maaltje uit de vriezer halen en bij thuiskomst alleen nog in de oven zetten. Gaf me erg veel rust.Het scheelde doordeweek ook veel afwas!

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook een slim idee. Wat kookte je dan zoal, dat je het in kon vriezen?

   Verwijderen
 4. Op mijn werk is geen kantine en mijn half uurtje pauze is net te kort om rustig te eten en heen en weer te rijden. Maar ik werk maar 1 dag buiten de deur, dus die lunch zelf voorbereiden is dan wel te overzien.

  BeantwoordenVerwijderen