Pagina's

woensdag 25 november 2015

kind hoesten middel

Dacht ik er bijna klaar mee te wezen, begint zoon aan een tweede hoest- en snotterronde.

Gisteravond / nacht heeft het arme kind al uren liggen blaffen en vanavond was het hoesten nog erger. Hoestdrank, theelepels honing en smeersels op de borst: het hielp allemaal niets. Elke 2-3 minuten werd er gehoest en zoon kon er niet van slapen. Hij werd er helemaal ellendig van.

In een helder moment googelde ik nog maar eens op 'kind hoesten middel'. Buiten alle reeds uitgeteste middeltjes vond ik nog een tip om een hoestend kind een theelepeltje olijfolie te geven. 

Te eenvoudig voor woorden, maar weet je wat.....? Tien minuutjes na de theelepel olijfolie is het nu voor het eerst vanavond helemaal stil.

Déze houden we erin!

6 opmerkingen:

 1. Fijn dat je iets gevonden hebt dat helpt. Wonderlijk olijfolie. Toen zoon van de zomer in Griekenland een bedorven ijsje had gegeten (vraag maar niet hij is 16 ;) kregen wij van een local ook het advies om een lepel olijfolie te geven. We kregen zelfs een flesje zo maar mee. Ook daarvoor hielp het heel erg goed.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jouw tip onthoud ik ook :-). Het meest handige eraan vind ik dat iets is wat veel mensen sowieso wel in huis hebben én het is betaalbaar. Dat maakt het een prima huismiddeltje - zeker als het ook nog eens op meerdere manieren inzetbaar is.

   Verwijderen
 2. Wij leggen ookaltijd een dubbel gevouwen handdoek onder het matras, dan liggen ze iets omhoog met hun hoofd. Snot zakt dan makkelijker in de keel en dan kriebelt het minder in de keel.

  Heel veel beterschap voor zoontje! De tip van de olijfolie ga ik ook onthouden. Dankje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Slijmpjes kun je makkelijk losmaken met een heel eenvoudig huisgemaakt middeltje met ingrediënten die je bijna altijd in huis hebt : makkelijk, goedkoop en vooral geen chemische rommel.....
  Rasp een ui, meng de geraspte ui met een soeplepel of twee honing en roer goed. Laat dat ui/honingmengsel ongeveer 12 u in de frigo staan. Het sap van de ui komt vrij en vormt samen met de honing een soort stroopje. Je kan dan ofwel de uien uit het stroopje zeven ofwel laat je ze erin en eet je die mee op. Neem elke twee uur een soeplepel van dat mengsel. Maak elke dag een nieuw honing/uimengsel en gebruik het tot de verkoudheid volledig gedaan is.
  Het is niet lekker maar wel zeer efficiënt. Honing heeft een antiseptische werking, ajuin heeft als eigenschap slijmen los te maken.
  Je kan in het mengsel ook wat takjes tijm mee laten trekken.
  liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor de toevoeging. Dit middeltje gebruiken we zelf soms ook. Dit hoestje is een ellendig, niet te stoppen droog kuchje zonder slijm... Er zal wel een virus achter zitten of zoiets. Tot nu toe werken honing en olijfolie het beste.

   Verwijderen
 4. Bedankt , hier net ook toegepast ...:]

  BeantwoordenVerwijderen