Pagina's

woensdag 4 november 2015

Kalenders, regelmaat en vrije tijd

Af en toe voel ik me net zo'n huismiepje.

Er hangt een kalender in de kast met daarop de afspraken, een weekmenu (toch maar wel), en dagelijks de taken die die dag moeten gebeuren. Op zaterdag staat er een uurtje tuin gepland en op zondag moet de kliko aan de weg worden gezet en het handwasje gedaan. En niet alleen dat het er staat he... ik dóe het ook! 

Het is echt meer regelmaat dan ik ooit gedacht had in te zullen voeren. 


Maar tja.... In de praktijk zorgt het ervoor dat

 • Dingen ook daadwerkelijk gebeuren.
 • Ze weinig tijd kosten (want niks nadenken of weerzin overwinnen: gewoon lijstje afwerken).
 • Ze gebeuren op de momenten die het meest handig zijn (koelkast schoonmaken na het boodschappen doen is veel meer werk). 
 • Ik meer tijd overhoud voor leuke dingen (zoals kind, man, vriendinnen en mezelf - niet noodzakelijkerwijs in die volgorde).
 • Werk, moederschap en huishouden elkaar niet teveel tegen de schenen schoppen.


Heerst er bij jou regelmaat en structuur?
Of juist niet?3 opmerkingen:

 1. Heerlijk om structuur in het huishouden te hebben. Het scheelt zoveel stress en geeft zoveel tijd. Ik wordt ook steeds huiselijker en ik geniet ervan.

  Groetjes,
  N.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. vreselijk herkenbaar.. vroeger chaoot eerste klas.. altijd te laat, huis 1 grote chaos (mn schoonzus kwam zelfs helpen opruimen/schoonmaken...) en nu met minder tijd, werk vanuit huis (gastouder..dus meer kids over de vloer, meer rotzooi en minder tijd :p) is dochter elke dag op tijd op school, worden er geen/nauwelijks afspraken vergeten en ook voor mn opvangkids ben ik op de juiste tijd thuis of laat ik ze afzetten bij de psz ;) op een vaste dag boodschappen, een weekmenu, alles vreselijk georganiseerd.. maar heb ook t gevoel dat t wel moet omdat er anders te veel anderen onder lijden.. dus doordat het moet, kan ik t blijkbaar wel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hm.... hier is het minder tijd en meer bezigheden (kind, huishouden, werk enz) ook netter en beter georganiseerd. Typisch hoe dat werkt.

   Verwijderen