Pagina's

zondag 1 november 2015

Ing rentepunten en dierenliefde

Iedereen die bij de ING spaart heeft rentepunten. Voor elke euro aan rente die je opbouwt, krijg je 100 rentepunten. Deze kun je dan weer uitgeven in de rentepuntenwinkel. Gewoonlijk moet je dan nog een bedrag bijbetalen. 

Aangezien ik nog nooit iets vond in die rentewinkel wat ik toch al wilde hebben, zag ik de voordelen er niet zo van. Want wat moet ik met dingen die ik dan met bijbetaling aan kan schaffen, maar die ik niet hoef? 

Maar vandaag kocht ik er toch wat mee: een kortingscode (zonder bijbetaling) voor waterpark Neeltje Jans, waarmee we met één volwassene en één kind samen 25 euro betaalden voor een middag bij onze waterwerken. Dat was 15 euro korting op het totaal en dat is toch mooi meegenomen. Verder was het stralend weer, windstil en hardstikke rustig - kun je het beter hebben?

De waterwerken hebben we overigens niet van binnen bekeken, want de zeehonden-, zeeleeuwen- en roofvogelshow waren veel te leuk. We gaan nog wel een keertje terug als de waterspeeltuinen ook in bedrijf zijn (niet dat we dan waarschijnlijk aan die waterwerken toekomen... maar goed).

Zoon aaide een zeeleeuw die de trap van de tribune ophupte en meldde zich daarna gelijk ook maar als vrijwilliger bij de roofvogelshow (en stond al vooraan, voordat ik boe, bah of nee kon zeggen :-)). Hij vond het wel een beetje spannend met die grote vogel die aan kwam vliegen, maar stond er toch maar mooi wel. 

Zo leuk om te zien hoe niet-bang hij nu is voor dieren. Heel anders dan in het begin. Elke loslopende hond zorgde toen voor totale paniek en een gillend vertikaal over mij heen omhoogklauteren. Andere dieren waren misschien iets minder eng, maar werden met groot wantrouwen bekeken - of geplaagd als ze klein genoeg waren. 

En nu....? Hij is echt goed met dieren geworden: hij voert koeien, ezels en paarden, aait iedere hond en kat die hij ziet (als ik niet uitkijk - eerst vragen aan het baasje is de regel) en pony's borstelen en berijden vindt hij fantastisch. Het grappige is dat de liefde wederzijds is. De ezels komen balkend naar het hek, als ze hem zien lopen, honden rollen zich gewillig op hun rug en laten zich over hun buik krauwen. Het paard loopt achter het hek zachtjes briesend mee met zijn fiets. En laatst in een koeienstal stonden er 7 koeien in een halve kring om hem heen. 

Zeeleeuwen en roofvogels zijn een mooie aanvulling op het lijstje.


En de rentepunten zijn goed besteed.3 opmerkingen:

 1. Wat goed zeg!
  Wij hebben ook eenzelfde rekening maar doen tot op heden ook nog helemaal niets met de punten. Ik ga deze toch ook maar eens in de gaten houden. Dank voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch al regelmatig wat gekocht mbv de rentepunten. Een stofzuiger, een bluetooth speaker van Harman Kardon, Saunabon. Kortom, al best wat aan gehad

  Mocht je ooit een keer weg gaan, er staat een prima voucher voor airbnb op voor 25 euro korting. Prima deal.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb sinds kort ook de rentepunten ontdekt en ze kunnen verzilveren tijdens een etentje bij Humpreys. Daar accepteerden ze ook nog VVV-bonnen dus we hoefden maar een paar euro bij te betalen.

  BeantwoordenVerwijderen