Pagina's

maandag 9 november 2015

Ik zag twee beren...

Vanavond belegde ik twee broden voor in de vriezer. Ik heb namelijk een gruwelijke hekel aan boterhammen smeren om mee te nemen. Het valt voor mij in dezelfde categorie als boodschappen doen en stofzuigen: niet te vermijden, maar door de herhaling strontvervelend.

En weet je wat nou het grappige is? Over het beleggen van 5 boterhammen (twee voor zoon en drie voor mij) doe ik ongeveer 15 minuten. Over twee hele broden doe ik iets meer dan een half uur. En dan heb ik bij dat laatste ook nog ruimte voor overpeinzingen en ben ik gelijk voor bijna anderhalve week klaar. Tel uit je winst!


Vind jij het erg om boterhammen te smeren?


9 opmerkingen:

 1. Ik vind het niet bijzonder leuk of vervelend. Ik doe het vrij gedachteloos.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het wel leuk om mijn boterhammen te smeren, ik eet graag en het bereiden hoort er bij.
  Heb je dan echt het brood met daarop beleg ingevroren? Welk soort beleg dan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kaas, pindakaas en jam. We eten vrij weinig vleeswaren, maar dat zou volgens mij ook rima kunnen. Het smaakt als vers belegt brood

   Verwijderen
 3. Hmmm... ja, lijkt niet echt mijn ding. Ik vind eten veel te lekker (vers brood van de bakker jummie) en brood smeren vind ik niet erg. Maar ik vind het in jouw situatie een prima oplossing! En het scheelt je tijd (en ergernis) dus je hebt groot gelijk. Toch maak je me nieuwsgierig, dus misschien moet ik het een keer proberen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook dol op lekker eten, maar niet op brood smeren voor in de broodtrommel (smeren om gelijk zelf op te eten is heel wat anders in mijn optiek). 's Morgens is er altijd te weinig tijd en 's avonds heb ik dus geen zin... Tja..

   Verwijderen
 4. gelukkig niet.. smeer dagelijks voor mn 2 kids en mezelf, maar ook mn in totaal 4 opvangkids (heb ze niet elke dag alle 4, meestal 1 of 2, soms 3, en maar uitzonderlijk alle 4 tegelijk) vandaag ook nog een klasgenootje van dochter mee, die niet zelf kan smeren (is 6... ? maar zal wel een reden hebben ;) wel afgeleerd om te oordelen.. verbaasde me alleen maar! ;) )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met zoveel kinderen in huis, kun je er maar beter geen hekel aan hebben nee... Zoon smeert overigens altijd zelf het brood wat hij gelijk op eet. Al sinds dat hij 3-4 is. Ik ken meer kinderen die niet zelf hun brood kunnen smeren.

   Verwijderen
  2. hier gaan ze vanzelf zelf oefenen omdat ze het zien liggen, anderen zien doen. en anders gewoon lang moeten wachten ;) werkt goed :p maar merk dat t jochie in sommige dingen heel snel was (telde in gr 1 al tot 100 bijv) en dan zijn ze soms onzeker in andere dingen.. durven t pas te doen als ze zeker weten dat ze t kunnen ;) maar ook dat kan je begeleiden.. een opvangkindje heeft t ook.. wil t best zelf doen, maar kan t totaal niet, geen probleem.. ze probeert nu elke x weer :) er zit totaal geen verbetering in, maar ze blijft proberen gelukkig!! dat vind ik belangrijker dan dat t lukt :p

   Verwijderen
 5. nee, ik hoef alleen maar mijn eigen brood te smeren. Ze smeren hier allemaal zelf hun brood en zoon 2 eet b rinta 's morgens.

  BeantwoordenVerwijderen