Pagina's

dinsdag 3 november 2015

Droog, droger, droogt

Of zoiets ;-)

Er komt hier aanstaande vrijdag zeer onconsuminderig een droger. 

Want deze moeder is het zat! 

Deze week drie keer een nat bed (bij zoon dan he..) en ik sleep me naar met klam wasgoed. Want eerst hangt dat dan buiten, om dan vervolgens binnen op de slaapetage nog drie dagen van deur naar deur gezeuld te worden aan een rottig rekje wat altijd in de weg hangt  - om dan na drie dagen nog steeds was te hebben die een beetje klam aanvoelt.

Ondertussen wordt er een etage lager dan ook nog gestoeid met een verrijdbaar rekje wat dan eigenlijk weer leeg moet voordat de boel op dat rek droog is (want soms moeten bedden waar niet in geplast wordt ook verschoond worden en oh ja de handdoeken...), waardoor de woonkamer wel een uitdragerij lijkt met alle was die in toerbeurten op de kachel ligt.Gék wordt ik ervan en dan régent het nog niet eens.


Weer voor een droger

Goed... genoeg verantwoording... er komt gewoon een droger.

Ik vind het mega-decadent trouwens, maar met de combinatie van moederschap, werk en een man die het megadruk heeft met zijn eigen bedrijf een zeer goed kadootje voor mezelf.

Overigens kocht ik er natuurlijk wel eentje met een warmtepomp (klasse A++), want zelfs met drogers kun je nog enigszins consuminderig zijn ;-) 

Ik verheug me stiekum al op de zachte handdoeken en een wasloze woonkamer....


Hoe doen jullie het drogen van de was in dit klamme jaargetijde? 

17 opmerkingen:

 1. Bij mij droogt het heel goed aan een rek in het trapgat, maar mijn huis is ook heel droog dus dat is geen kunst. Soms is dat extra beetje vocht van de was zelfs welkom. In jouw geval begrijp ik heel goed dat je een droger hebt gekocht. Zo in dit vochtige jaargetijde en met veel was is dat gewoon heel prettig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ons vorige huis was ook droger. Daar werd het nooit zo klam als hier en droogde de boel ook sneller.

   Verwijderen
 2. 3x per week een nat bed? Draagt je zoon een luier 's nachts? Mijn dochters zijn 6,5 en 4,5. De jongste is wel een poos zindelijk geweest, maar na de langdurige ziekenhuisopname van oudste niet meer.
  Ik kies voor up and go broekjes. Overdag zijn ze beiden al zindelijk vanaf 3/3,5 jaar. Maar voor de nacht ga ik me niet druk maken. Hoera Kruidvat pull up broekjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep, draagt nog een luier 's nachts...
   Maar soms lekt ie dus door.

   Overigens ben ik wel met zoon in gesprek over het stoppen met de luiers en hem nog laten plassen voor wij gaan slapen ed. Ik wacht alleen nog even op een minder druk schema van de man.

   Verwijderen
 3. In ons oude huis had ik hem echt niet nodig. Ruimte genoeg, en goed geïsoleerd. Alleen bij geboorte van ZL en DL2 en toen we allemaal ziek waren is ie gebruikt. Maar nu.. we vonden er een gratis en ik ben er zó blij mee! Hier droogt het alleen recht voor de kachel en dan is heel de woonkamer dompig. 2 - 3 x per week. Lekker dan. Ik ben héél blij met de droger! En van in de klamme maanden (oktober tot maart ofzo) eens per week dat ding aan kan ik niet zo wakker liggen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn vorige huis had ik een droger nodig. Het duurde meer dan een week om een halve trommel was droog te krijgen, midden in de woonkamer, voor de kachel. N ha gt het op zolder, twee ramen op een kiertje, cv ketel die iets warmte afgeeft. Op warme dagen draai ik drie of vier wassen. Zelfs de spijkerbroeken en de molton binnen anderhalve dag droog. Beddegoed zelfs maar tien uurtjes..
  Die droger staat al anderhalfjaar met de stekker uit het stopcontact. Wegdoen wil ik nog niet..
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toen de kids klein waren kochten we er ook een. Uiteindelijk heb ik er maar weinig gebruik van gemaakt, maar idd met zieke kids die hun hele bed onderspuugden was ik er af en toe zoooooo blij mee. Nog gebruik ik 'm amper maar als het moet (meer was ivm grotere kledingmaten inmiddels) soms wel. Dus wegdoen zal ik 'm niet snel. Misschien als we later weer met z'n tweetjes zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Grappig. Heel toevallig heb ik vorige week ook eindelijk de knoop doorgehakt. En inderdaad ook een zuinige warmtepomp. Heerlijk, wat zal dat een werk schelen, vooral al die sokken die ik nu een voor een op moet hangen. En ik weet zeker dat het huis een stuk minder klam zal aanvoelen. Scheelt ook weer in de stookkosten, want drogere lucht wordt beter warm.

  Helaas zal ik nog even moeten wachten met bestellen, want gisteren zag ik bij nadere inspectie dat we een stopcontact te kort komen. En toen ik eens goed rondkeek zag ik nog meer dingen die ik dan meteen wil aanpakken op zolder. Met al die stapels was en droogrekjes ervoor zie je niet dat de muur ook nog een kwast nodig heeft. Eerst maar een weekendje klussen dus. De beloning daarna zal extra groot zijn.

  Groetjes,
  N.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Succes met klussen en alvast veel plezier met de droger :-)
   Dat van die sokken is inderdaad een grote plus (hoewel ik die nooit met een knijper ophang, maar gewoon over de spijlen van het droogrek leg)

   Verwijderen
 7. Wij proberen zoveel mogelijk buiten te drogen. We zijn zeer gelukkig want kunnen vaak ook onder de carport was ophangen. Maar als het echt niet lukt, dan gaan dekbedhoezen, lakens en grote handdoekn de droogtrommel. Voor de rest van de kleding gebruiken wij de trommel nooit vanwege krimp en slijtage. De rest van de was hangt dan in de badkamer of op een rek voor de kachel. JBR

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Handig zo'n carport!
   Droogt dat bij regen dan voldoende?

   Verwijderen
 8. Ik heb m´n droger een jaar of 2 geleden weg gedaan. De was (drie per dag) hangt in het trapgat, aan een rek aan de deur van de verwarmingsketel en aan lijnen in de badkamer. En zodra het mogelijk is, hangt alles natuurlijk buiten. Alleen in de periode dat de verwarming/kachel nog niet aan is, droogt het binnen te langzaam. De rest van de tijd is bijna alle was na 24 uur droog en kan dan weer ruimte maken voor de volgende portie.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb altijd al een droger gehad en ik geniet van de luxe. Wasmachine en droger staan naast elkaar dus deurtje open, deurtje dicht en nooit geen rommelig huis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En gelijk heb je, Lianne! Ik kijk nu al uit naar het opgeruimde huis als ik over een week op twee een droger heb.

   N.

   Verwijderen
  2. Het scheelt inderdaad qua rommeligheid én je mist gewoon twee handelingen (was ophangen en afhalen). Was wordt ook nog eens zachter en je hebt minder kledingstukken nodig, omdat je was in 1 dag gewassen en droog is.

   Fijn hoor! Ik ben erg blij met de droger.

   Verwijderen