Pagina's

vrijdag 27 november 2015

Black friday Nederland

In de VS is Black Friday de dag na Thanksgiving. Deze dag hebben de meeste mensen vrij. In Amerika wordt Black Friday beschouwd als het begin van het seizoen voor de kerstaankopen. Om de mensen naar de winkels te trekken, stunten veel winkels met aanbiedingen. 

De naam Black Friday verwijst naar de amerikaanse gewoonte om winstcijfers met zwarte inkt in de boeken te zetten (en verliezen in rode inkt). Doordat amerikanen gelokt door de aanbiedingen en de komende kerst en masse naar de winkels trekken, draaien de winkels grotere omzetten dan normaal. Vandaar de naam Black Friday. 

In Nederland is de gewoonte ook in opkomst en wordt / werd er vandaag in verschillende winkels gestunt met de prijzen. Sommige winkels gaan daarmee door tot maandag. Anderen houden alleen vandaag 'Black Friday'. In het laatste geval gaan de webwinkels nog door tot 00.00 uur. 

Black Friday in Nederland


Ik had niets nodig, maar misschien zoek jij nog iets speciaals voor de kerst?
Kijk eens bij de Black Friday deelnemers. Mocht je interessante aanbiedingen tegenkomen op het gebied van speelgoed of kinderschoenen dan hou ik me aanbevolen! 
Sint moet hier namelijk nog wat inkopen doen... 


Wist jij dat we in Nederland aan Black Friday deden?

1 opmerking:

  1. de Tuinen doet ook mee tot en met a.s. zondag met kortingen tot 70 procent!

    BeantwoordenVerwijderen