Pagina's

maandag 5 oktober 2015

Vieze broeken

De was heeft bij mij nooit veel extra aandacht gekregen. Ik heb drie soorten was (wit, gekleurd vies en gekleurd niet echt vies), vlekken worden niet apart ingesmeerd met weet ik wat en er wordt hier niet gestreken. 

Daar staat tegenover dat er nergens stapels strijk of bergen nog te vouwen was liggen. 
Ik ben bij. 

Alleen zit ik een beetje met zoon zijn broeken. Die dingen worden namelijk nogal eens echt vies. Er wordt met overgave gespeeld en dat zie je soms aan de knieën. Ook is er nog wel eens een ongelukje. De bijbehorende onderbroekjes zijn ook niet echt fris (sorry voor de vieze praat - maar zo gaat het met jongetjes en broeken).

lekker spelen

Eerst gooide ik de hele boel in de 60 graden was. Extra spoelbeurtje erachteraan en klaar was Klara. Alleen kunnen niet alle broeken tegen 60 graden. 

Ik heb me meerdere was-sessies af zitten vragen wie er in vredesnaam jongensbroeken verkoopt die daar niet tegen kunnen (en wie de witte jongensbroeken koopt, dat ook).  In ieder geval heb ik nu een 40 graden-iets bedacht met eerst voorweken, dan wassen en extra naspoelen. 

Of het nou de meest frisse optie is met die plasbroeken en vieze onderbroekjes... dat vraag ik me wel af. De was oogt wel schoon en ruikt lekker. 


Wat doen jullie met de kleding van dergelijke smeerpoetsen?
Tips voor besparend, schoon wassen zijn welkom.

7 opmerkingen:

 1. Wat dat betreft heb ik de oplossing voor mijn zoon: spijkerbroeken die lekker op 60 graden gewassen kunnen worden. Man heeft voor zijn werk ook spijkerbroeken dus alle broeken kunnen lekker samen de was in. Ondergoed en sokken gaan hier altijd op 60 graden, wel zo hygienisch. Ik heb 60 graden wassen in 3 kleuren: wit, donker en gekleurd en daar gaan de sokken, het ondergoed, de handdoeken en het beddengoed in mee.

  De andere kleding was ik op 40 graden, tegenwoordig heb je zoveel synthetisch spul ertussen zitten dat dat niet anders kan. En inderdaad dan is het wel nodig om jongenskleding voor te wassen en na te spoelen.

  Groetjes,
  N.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn kleding kan niet zo goed tegen heet wassen en voorspoelen, dus hier is het vooral spul van zoon en de sokken van de man (geen idee wat die met zijn sokken doet, maar zo vies krijg ik ze niet).

   Verder mik ik er ook vaatdoeken en zo bij.
   Misschien die paar broekjes die niet heet gewassen kunnen worden er gewoon uithalen. Ik vind het toch frisser om op 60 graden te wassen.

   Verwijderen
 2. Stop een een steradenttablet(gewoon eigen merk) in het wasmiddelbakje, samen met het wasmiddel.....
  Of grasvlekken in spijkerbroeken inspuiten met Dasty en dan op 60 graden...
  Succes,
  Heidi

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grasvlekken gaan er eigenlijk wel goed uit met dat voorweken. Behalve in witte broeken dan, maar die heb ik al lang opgegeven. Het is dat er af en toe eentje in een kledingpakket zit...

   Wat doet die steradenttablet?

   Verwijderen
 3. Geen idee, alles los bruisen? Hier wordt het in ieder geval schoon....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahaha! Sorry voor het lachen hoor, maar wat een herkenning!! Ik stond juist vorige week met een (gekregen) witte zomerbroek in mijn handen en stelde me nagenoeg precies diezelfde vraag: "wie maakt er in (*piep*)naam nu witte broeken voor jongens?!?!" Ik ben dus gelukkig niet de enige die zich hierover verbaasd ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier wordt de was op vergelijkbare manier gedaan. Wit, donkere kleuren en lichte kleuren. Gewoon alles op 40 graden. Als er (vooral bij de kinderkleding) erg veel vlekken in zitten, gooi ik er een scheutje Dasty bij in de trommel. En als het vlekken zijn waarvan ik me afvraag "hoe krijg ik die eruit?" spuit ik er een half uurtje van tevoren even wat Dasty op, zodat het in kan werken.
  En inderdaad zeg, witte broeken....niet alleen voor jongens, maar ook voor meisjes.....hoe verzin je het?!

  BeantwoordenVerwijderen