Pagina's

dinsdag 13 oktober 2015

Saai, maar toch leuk

Misschien het enige minpuntje aan het moederschap (buiten de werktijden dan ;-)) is soms dat je er op een bepaald level saai van wordt. 
Leuke films, hippe boeken en concerten, ik sla ze allemaal over. Als ik na achten fijn kan zitten op de bank dan ben ik al lang blij en Netflix is goed genoeg. 

En dat is ook prima. Want er gebeurt genoeg - al is het maar in hoe wij ons ontwikkelen in het zijn van vader-moeder-kind, kleine zorgjes en het dagelijkse huiselijke gegoochel van een moeder. Soms is het een soort ren-je -rot om huishouden, kind, administratie, werk en weet ik het goed georganiseerd te houden. Een lange afstandsmarathon, zonder juichend publiek langs de kant.

Wel met een mannetje in huis die tekeningen voor me maakt met een lachend jongetje erop, naast een lachende mama. Dat is gejuich genoeg. Maar soms voel ik me saai.

Het zal wel weer een fase zijn, waar ik later met veel weemoed aan terug zal denken. 
En dus geniet ik er maar extra van, van de kneuterigheid en van ons florerende gezinnetje. 


Voel jij je wel eens saai?


5 opmerkingen:

 1. Ik weet niet meer zoveel over de nieuwe sterren en nieuwe films in de bios, maar ik voel me eigenlijk alles behalve saai :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vind jij het saai, of denk je dat 'de maatschappij' het saai vindt?

  En ja, als ik zwanger ben, voel ik me wel saai. Ik wil naar buiten, lopen, naar de zee, rotsen opklimmen, mee vissen, dingen doen met de man... maar mijn lijf zet me in ruststand ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van allebei een beetje misschien. Veel dingen hoeven van mij ook niet hoor, maar dan voel ik mezelf zo glazig kijken als het over dingen gaat die op dit moment ver van mijn bed zijn (variëren van het nieuws tot een concert). Maar ergens zal dat ook wel: het boeit me gewoon niet.

   De rust, reinheid en regelmaat vind ik soms zelf wel een beetje saai, maar zoon doet het er heel goed op. Hij is gewoon eerder overprikkelt dan veel andere kinderen van zijn leeftijd. Dat betekent dat niet alles altijd kan. Of misschien beter gezegd: dat ik een aantal dingen dan toch niet belangrijk genoeg vindt om er een huilerig en strontvervelend kind aan over te houden.

   Ondertussen geniet ik zelf ook echt wel van die kleine uitjes en de kneuterige gezelligheid. En af en toe plan ik gewoon een leuk uitje voor mezelf met een vriendin.

   Succes met je laatste, saaie lootjes trouwens :-)
   Doe maar rustig aan. Er komt vanzelf weer actie ;-)

   Verwijderen
 3. Wat kunnen wij mensen toch raar in elkaar zitten. Je bent aan het genieten van wat je voorhanden hebt en je dan toch afvragen of je niet saai bent of hunkeren naar 'hippe/spannende' uitstapjes. Ook mij overkomt dat met enige regelmaat en langzaamaan kan ik er beter mee omgaan. Ik geniet van de keren dat ik uitga (een film, een concert of uit eten) en ik geniet ik als op de bank hang voor de tv of een boek lees of met onze kinderen samen iets doe. En ik probeer me voor te houden dat het gras bij de buren dan misschien wel groener is, maar waarschijnlijk komt dat doordat erveel meer sh#t aan de hand is bij de buren. JBR

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is maar net wat je als saai beschouwd. Ik vind iemand die met de kinderen bezig is niet saai.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen