Pagina's

dinsdag 27 oktober 2015

Nooit meer boodschappen doen

Er zijn meerdere dingen waar ik een hekel aan heb in het huishouden. Strijken is er zo eentje. Er staat nog een strijkplank in huis, maar eigenlijk heb ik die alleen nog voor de sier. Ik kan me niet heugen dat ik het ding ook gebruikt heb. Stofzuigen is er nog zo eentje, maar daar kom ik echt niet onderuit met drie katten en een kleuter. 

Boodschappen is ook zo'n taak die ik liever niet dan wel doe. Helaas is dit ook zo'n huishoudelijke noodzakelijkheid die je niet over kunt slaan. Ik had het boodschappen doen na jaren oefening verfijnd tot een wekelijks snel half uurtje, waarin ik zoef-zoef de supermarkt in - en weer uitrende met een briefje in mijn hand (en de wekelijkse boodschappen natuurlijk ;-)).

Toen veranderde mijn werk- en vrijetijdsschema een kon ik alleen nog boodschappen doen met zoon erbij. Het is een wetmatigheid dat alles waar je een hekel aan hebt erger wordt met een kleuter erbij. (ok... misschien niet echt alles, maar sommige dingen toch echt wel).

En dus was ik heel blij toen ik erachter kwam dat de supermarkt bij ons in de buurt de boodschappen thuisbezorgt voor 2 euro. Daar kan ik niet eens voor rijden!
De ene dag voor 17.00 uur gemaild = de volgende dag rond 8 uur de boodschappen aan de deur (of beter gezegd: voor me op het aanrecht neergezet). 


Wie had dat ooit kunnen denken: nooit meer boodschappen doen! 


9 opmerkingen:

 1. Wat fijn :D Voor die €2 zou ik de irritatie ook wel willen missen.... Alleen hier is boodschappen doen vaak nog wel een leuk uitstapje :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat het een leuk uitje is. Ik ga liever wandelen ;-)

   Verwijderen
 2. Boodschappen doen vind ik samen met onze peuter juist erg gezellig, rustig op het gemakje. aan winkelen/ shoppen heb ik echt een hekel. Peuter is gek op shoppen en gaat dus samen met oma kleding kopen want ook manlief vind het helemaal niets. Ach ja zo heeft het ventje een leuke middag met oma. Voor oudste koop ik graag alles online net zo als voor de man. En ik? Draag al jaaaaaaren dezelfde basics.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOL wat grappig dat je peuter zo van shoppen houdt. Ik zou het liefste alles online kopen, met af en toe een winkelactie in mijn eentje. Scheelt misschien ook dat kleuter overal (OVERAL) aanzit. En als dat niet mag, dan is de spanningsboog van ons beiden maar zeer kort.

   Verwijderen
 3. Wij doen tegenwoordig alle grote zware boodschappen online. En dan gaan we vaak nog 1 keer in de week naar de supermarkt voor vers spul. Ik vindboodschappen doen met onze spruit altijd wel leuk, maar niet als ik enorm moet gaan lopen sjouwen (want we doen de boodschappen met de fiets).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk! Helemaal als je er niet eens voor kan rijden. Ik woon tegenover twee supermarkten, maar moet echt weet wat slimmer inkopen. Nu ben ik veel tijd kwijt doordat ik vaak ga.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De laatste tijd heb ik ook zo'n hekel aan boodschappen doen. Vind het steeds meer zonde van de tijd. En daarbij komt dat we geen auto meer hebben. Bezorgde onze plaatselijke super maar voor 2 euro, dan zou ik het ook wel weten. Ik vind de bezorgkosten van A te hoog en de produkten te duur en helaas bezorgt de J niet

  Mijn man en ik doen nu samen aan het eind van de woensdagmiddag boodschappen als we zoon ophalen bij z'n cluppie. We hebben beiden fietstassen dus kunnen we dan wel een grotere hoeveelheid meenemen. Soms herhalen we dat op de zaterdag, soms doet mijn man wat boodschapjes tussendoor op de fiets op weg van werk naar huis.

  N.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Twee keer in de week is ook best vaak (sprekende als iemand die een hekel heeft aan boodschappen doen he...). Maar met de fiets ben je ook wat meer beperkt qua ruimt.

   Verwijderen
 6. Wat heerlijk dat je deze huishoudelijke klus hebt kunnen veranderen zodat hij minder vervelend is! Van de meeste kom je onmogelijk af...

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen