Pagina's

maandag 12 oktober 2015

Een heel ander prijskaartje

Dit weekeinde was ik met een vriendin in de stad. We wandelden door Hillegersberg (een upperclass Rotterdamse wijk) en liepen een winkel in voor kinderkleding - om met verbazing om ons heen te kijken. Want gossie mikkie... wát een prijzen! Alles hardstikke mooi hoor en schattig en zo, maar mijn eerste gedachte bij een prijskaartje van 130 euro op een kleuterrokje is "WAT??!!" 

Voor dat bedrag heb ik zoon namelijk een heel jaar in de kleren...
Zwembroekjes en sokken inbegrepen ;-)

Met gemiddeld twee kledingpakketten per jaar (rond de 25-30 euro per stuk), een aantal krijgertjes (met tot nu toe altijd een leuke jas erbij) aangevuld met wat leuke shirtjes van de Lidl en een paar lange broeken uit de uitverkoop loopt zoon er goed gekleed bij.

Of in ieder geval zo goed als je erbij kunt lopen op een leeftijd dat je viltstift, verf en wat niet aan je kleding smeert en gillend van de lach van bermen afrolt :-).

Ik vraag me af of die kinders met die dure rokjes dat ook mogen.


Wat ben jij per jaar kwijt aan kinderkleding? 

8 opmerkingen:

 1. Zoon (5) heeft net gisteren bij het buiten spelen zijn winterjas gesloopt die valt niet meer te maken, dus dit jaar iets meer (grmmbblll) , denk rond de 250 euro. Ook omdat hij 'moeilijke' voeten heeft (breed met hoge wreef) en helaas alleen in dure schoenen past. Broeken repareer ik tot het echt niet meer kan. Ik verbaas me wel regelmatig over de hippe kindjes in zijn klas (ook jongetjes) die er aan het eind van de dag nog steeds hip uitzien en die kunnen spelen in een skinny jeans.... schiet mij maar lek....Mijn man heeft overigens een keer een witte spijkerbroek voor mijn zoon gekocht die toen 9 maanden was. Is geloof ik een half uur wit geweest, toen ging hij kruipen....(mijn man is verder heel lief, dat wel)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LOL da's in ieder geval één witte-broekenkoper dan.

   Hier spelen in de speeltuin regelmatig netjes geklede kinderen. En die gaan dan ook weer netjes weg... Soms vraag ik me af of ik niet te makkelijk ben in dit soort dingen. Maar ja.... om nou te gaan mopperen als zoon stralend met een tekening naar buiten komt (met net zoveel rode viltstift op hemzelf als op het papier...). Of als hij gierend van de lach van een berm afrold... Ik kan het gewoon niet.

   Verwijderen
  2. Ik laat 'm ook lekker gaan, heb niet voor niets een wasmachine :-) en het is een kind geen (mode)pop. Waar ik wel eens van baal is de zandbak op school, het zand zit tot in z'n onderbroek...iedere dag....maar goed, hij geniet er wel van :-)

   Verwijderen
 2. Wel iets meer, want ik heb niet het geluk de kledingpakketten tegen te komen. Ik koop wel bijna alles afgeprijsd, dat is de sport. Vaak op de groei, waardoor het kan voorkomen dat je 2 winters met je jas kunt doen, erg fijn. En geen superdure merken, want dan hoef je niet bang te zijn om buiten door de modder rollen. Ik weet van kleuters op school die helemaal overstuur worden als hun kleding vies wordt, want dan krijgen ze thuis op hun donder.

  Groetjes,
  N.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zielig van die kinderen. Ik vind toch wel dat viesmaken er op die leeftijd een beetje bijhoort.

   Ook hier worden zaken op de groei gekocht trouwens. Er wordt verzameld tot 2 maten vooruit.

   Verwijderen
 3. Mijn zoon krijgt gewoon nog kleding die zijn oudere neven niet meer passen. (Liggen op zolder als ze nog iets te groot zijn). Voor mijn dochter ga ik echt niet 140 euro voor een kleding stuk neerleggen, dat doe ik ook niet voor mijzelf. Het is maar waar je ze mee opvoedt he. Mijn dochter is blijer als er een K3-meisje opstaat dan een merk logo.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahaha! Ja hoor, heel herkenbaar!
  Ook hier niet zo veel voor wat voor kledingstuk dan ook. Een shirtje haal je al voor een euro of drie, een rokje kan al vanaf vijf tot tien euro. En vooral veel doorgekregen kleding. Doet het bij (kleine) kinderen gewoon ook nog steeds erg goed. Trouwens.. bij ons als volwassenen eigenlijk ook wel.. ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik draag ook tweedehandskleding en dat is voor zoon (dus) ook prima.

   Verwijderen