Pagina's

donderdag 1 oktober 2015

Appelseizoen

Het appelseizoen is begonnen en de plukkers zijn weer actief in de boomgaarden. Aangezien wij met de seizoenen mee eten wordt het zomerfruit weer vervangen door appels en peren.

Wij kopen die bij een fruitboer met boerderijwinkel, hier in de buurt. De prijzen van de appels variëren daar tussen de 0,50 en 1,50 euro per kilo, afhankelijk van soort, smaak en grootte. De goedkoopste appels in de supermarkt kosten even veel als de duurste appels van de boerderijwinkel.
En ik weet wel waar ze lekkerder zijn!

Zoon krijgt ook altijd een appel. Al met al maken we er gewoonlijk een heel uitje van: met een wandeling, inkopen en dan die gekregen appel. Zoon vindt het een leuk uitje en de moeite waard om er een kilometertje of vier voor te lopen.

Niet alleen de appel is leuk. We voeren ezels (gras) en we komen langs een paard en wat schapen en er is vaak een hondje wat de helft van de wandeling met ons meeloopt.
Hij gaat op zijn rug liggen als zoon hem aait. 

We kletsen over wat we zien en genieten echt van deze tochtjes.

Hoera het is weer herfst!

Geniet jij van dit jaargetijde?

2 opmerkingen:

 1. Wij wonen naast Amsterdam en dan moet je eerst in de auto stappen voor dit soort dingen. Jammer. Vroeger werd ik altijd wat depressief van de herfst maar de laatste jaren geniet ik van de kleurenpracht van de natuur en de bladeren onder je voeten.
  Appels zijn heerlijk maar peren nog lekkerder. Vooral die Doyenne, heerlijk at er vandaag nog eentje.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om zo met de seizoenen mee te eten! Zo hoef je ook niet te kiezen, je eet gewoon wat het land je biedt!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen